Jongerendag Melkvee- en kalverhouders - Woensdag 19 april 2024

18 januari 2024

Onder het motto ‘Presteren doe je niet alleen!’ organiseren de kennismakelaars Lilian van Uhm en Henriëtte Rozendaal op 19 april 2024 een landelijke jongerendag. Tijdens deze dag komen jonge melkvee- en kalverhouders alles te weten over optimale samenwerking tussen beide sectoren. Het doel: een duurzame en maatschappelijk gewaardeerde toekomst voor beide sectoren.

Melkveehouderij en kalverhouderij zijn met elkaar verbonden via het kalf. Om melk te kunnen produceren krijgt een koe kalveren. De melkveehouderij houdt alleen de kalveren aan die zij op termijn kunnen inzetten voor de melkproductie. In de kalverhouderij wordt van de overgebleven kalveren een waardevol product gemaakt: kalfsvlees. Nu er meer wetten en regels op beide sectoren af komen, wordt samenwerken belangrijker.

Locatie & tijdstip

Hart van Holland
Berencamperweg 12, 3861 MC Nijkerk
Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur

Meld je hier aan!

Voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar

De jongerendag wordt gehouden in Hart van Holland in Nijkerk en is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar die (nu of in de toekomst) werkzaam zijn in de melkveehouderij, collecterende handel of kalverhouderij. Met inspirerende sprekers en inhoudelijke workshops leren deelnemers van beide sectoren en daarnaast hoe ze de onderlinge samenwerking kunnen verbeteren.

Deelname is gratis

Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is inclusief een lunch en borrel. Deelname is gratis. Mocht je nog vragen hebben, mail dan naar info@henrietterozendaal.nl of naar melkveehouderij@kennismakelaarsdierhouderij.nl.

De partners

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage vanuit Colland Arbeidsmarkt, LTO, ZuivelNL, Vereniging van Kalverhouders (VVK), Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK), Centrum Voor Innovatief Vakmanschap en het Sta Op Fonds. Daarnaast zijn ook het NAJK en Vee & Logistiek partners.