25 jaar

Stimuland werkt al 25 jaar aan vitaal platteland. En dus is het tijd voor een feestje. Het jubileumfeest vindt plaats op donderdag 16 juni met als thema: erkenning. Een onderwerp waar Stimuland zich al 25 jaar voor inzet. Hoe staat het dan met de erkenning van en op het platteland? Waar hebben we het concreet over en hoe kan je zelf bijdragen aan meer erkenning?

  Klik hier voor onze jubileumfilm

 

 

 

Over de erkenning van het platteland praten we samen met onder andere Mirjam Spitholt (docent bedrijfseconomie en gelukskunde op Saxion Hogeschool) en Martijn Dadema (burgemeester Raalte) onder leiding van journalist en oud-NOS correspondent Margriet Brandsma en natuurlijk met jullie. Directeur Ingrid Jansen: ‘Stimuland staat voor de zelfredzaamheid en erkenning van bewoners en agrarische ondernemers van het platteland en een eerlijke verdeling van middelen voor alle grote maatschappelijke opgaven waar het platteland voor staat.’ De kracht van het platteland is groot, ziet ze dagelijks als bestuurder van Stimuland. ‘Vroeger was de economische welvaart in kansrijke regio’s leidend in beleid, de steden deden het goed en het platteland liep leeg. Gelukkig lijkt er sprake te zijn van een kentering en tellen andere waarden ook meer mee; een fijne woonomgeving met goede publieke voorzieningen is belangrijker dan alleen maar geld.’

Op ons jubileumfeest gaan we graag informeel in gesprek met onze gasten over dit onderwerp en alle andere die spelen op het platteland. Wil je meer informatie over ons jubileum of je aanmelden voor ons jubileumfeest? Kijk dan hier of neem contact op met Lucie Otten via E: lotten@stimuland.nl of M: 06 13 48 85 79.