Zorgdialoog Overijssel: Zorg in eigen regie leeft in Overijssel

15 oktober 2015

Maandagavond 12 oktober jl. kwamen ruim 100 mensen bijeen om over allerlei nieuwe initiatieven en ideeën in de zorg te praten. Kennisdelen en elkaar helpen waar mogelijk was het motto. Vier sprekers namen de mensen mee in de trends en ontwikkelingen in de samenleving en lieten voorbeelden zien van zorgcoöperaties en andere lopende initiatieven. Na de pauze gingen de aanwezigen in gesprek over vragen als: wat zou jij willen regelen in je eigen dorp? Voor wie zou je dat willen doen? Met wie? Wat is er nodig om dat te realiseren? De aanwezigen waren vertegenwoordigers van zorgcoöperaties, zorgaanbieders, gemeenten, particulieren, e.d.

Enkele reacties waren: combineer zorgfuncties met andere sociale functies zoals sport, verenigingen en dorpshuisactiviteiten. Stimuleer daardoor sociale ontmoetingen tussen jong en oud. Werk niet zelf een idee te ver uit, maar doe dat vanaf het begin samen met verschillende partners.

De presentaties van de sprekers van de avond kunt u hier downloaden:
Ben van Essen, Burgerkracht en zorgcollectieven
Marko Ferwerda, Zorgproject Eesveen
Ruud de Jong, Kloosterhaar Zorg
Jan de Vries, Zorgcoöperatie Hollandscheveld

De avond werd georganiseerd door Stimuland, KNHM en OVKK. Deze drie organisaties helpen initiatiefnemers met advies en ondersteuning in de vorm van maatwerk. De resultaten van de avond worden gedeeld met de aanwezigen en staan binnenkort op de websites van Stimuland, KNHM en OVKK. Gezien de opkomst en de reacties kunnen we de zorgdialoog een succes noemen.

Informatie: ibardoel@stimuland.nl, info@ovkk.nl, info@knhm.nl


« Bekijk alle nieuwsberichten