Wij en Overijssel!

24 februari 2019

Een half jaar geleden is de online community www.askoverijssel.nl live gegaan. Inmiddels hebben ruim 275 Overijsselaars zich aangesloten bij deze community. Stel je vraag of deel je kennis en ervaring met 275 deelnemers. Dat is het eerste wat je ziet op dit open platform. En dat vat goed samen waar het om gaat: open kennis en ervaring delen en elkaar verder helpen met initiatieven. Maak eenmalig je eigen profiel aan en doe je voordeel met dit platform!

Ruim 275 deelnemers. Dat gaat de goede kant op, maar dat mag nog veel meer en nog veel actiever! Stimuland en de Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK) hebben de handen ineen geslagen om hier een flinke slinger aan te geven. Deze maand loopt de actie ‘Stel je vraag aan ervaren fondsenwervers’. Initiatiefnemers met goede plannen, maar die nét dat (laatste) stukje financiering niet rond krijgen, kunnen via www.askoverijssel.nl hun vraag voorleggen aan twee ervaren fondsenwervers die wij speciaal hiervoor hebben gevraagd. Dat werkt goed! Maar wat minstens zo mooi is, is dat niet alleen deze fondsenwervers reageren op de gestelde vragen, maar ook mede-platformleden. Precies waarvoor we het platform hebben opgericht: elkaar verder helpen door kennis en ervaring te delen!

Extra dimensie
De provincie Overijssel heeft met www.jijenoverijssel.nl al een podium voor initiatieven om zichzelf te laten zien. Ter inspiratie van anderen. Meer dan 1.000 initiatieven in Overijssel hebben daar hun weg al naar gevonden. Met www.askoverijssel.nl willen we hier een extra dimensie aan toevoegen gericht op sociale kwaliteit door middel van het met elkaar delen van contacten, ideeën en kennis. Samen met de provincie Overijssel gaan we de komende tijd uitwerken hoe we dit het beste tot een goed totaalpakket van podium en uitwisseling kunnen brengen.

Maak nu jouw profiel aan
Een profiel op www.askoverijssel.nl is binnen een minuut aangemaakt. Je besluit zelf wat je wilt delen, of je een nieuwsberichtje wilt plaatsen, een vraag wilt stellen of eerst eens alleen wilt lezen. Of misschien heb je met jouw kennis en ervaring juist oplossingsrichtingen voor anderen.

Sociale kwaliteit
De online community www.askoverijssel.nl wordt gefaciliteerd door Stimuland en OVKK. Samen willen we het begrip sociale kwaliteit in Overijssel een extra impuls geven en duurzaam versterken door een open en integrale aanpak waarin netwerken, verbinden en samen creëren belangrijke dragers zijn. Vooral voor ontmoeting en het onderhouden van duurzame relaties is het online platform een prachtig aanvullend instrument. Met relatief weinig investering kun je jouw kennis openbaar delen en bewaren. Daarbij kun je contact met de andere deelnemers houden in de vorm en frequentie zoals je dat zelf wilt.

Multifunctioneel
Binnen de zeven thema’s waar in 2017 en 2018 de meeste vragen over zijn gesteld aan OVKK en Stimuland, kun je nieuwtjes plaatsen, bijeenkomsten aankondigen en kennis/methodieken delen. Bovenal kun je aan de andere leden van het platform vragen stellen en vragen van anderen beantwoorden. Het is binnen de thema’s mogelijk met elkaar werkgroepen te vormen voor afgebakende onderwerpen of projecten. Het mooie van deze online community is dat de gebruikers op deze manier zelf bepalen hoe en op welke thema’s het platform zich verder ontwikkelt. Als het echt moet, kun je werken in gesloten werkgroepen, bijvoorbeeld bij gevoelige onderwerpen of bij de start van een nieuw initiatief. Maar het leidende principe is: open delen.

Meer weten
Wil je meer weten over de online community? Neem dan contact op met Ed Wezenberg via (0529) 47 81 80 of ewezenberg@stimuland.nl.


« Bekijk alle nieuwsberichten