Vraag het aan inwoners van Overijssel!

24 april 2018

Medio april is de Online Community van de Alliantie Sociale Kwaliteit (ASK) live gegaan. Inmiddels hebben ruim 70 Overijsselaars zich aangesloten bij deze community. “Stel je vraag of deel je kennis en ervaring met XX deelnemers.” Dit is het eerste wat je ziet op www.askoverijssel.nl en vat gelijk goed samen waar het om gaat: open delen en elkaar helpen met initiatieven. XX staat voor het aantal deelnemers dat zich inmiddels bij het platform heeft aangesloten. Als deelnemer heb je bovendien direct gratis toegang tot Vindsubsidies: een handig instrument met alle subsidiemogelijkheden op een rij. Ben jij de volgende deelnemer aan de online community?

De ASK Online Community is een online platform van en voor initiatiefnemers en burgers die willen werken aan ‘het goede leven’ in Overijssel. Dat kan over alles gaan wat het dagelijkse leven mooier maakt: sport, voor elkaar zorgen, natuur, cultuur, voorzieningen in je wijk of dorp, noem maar op. Natuurlijk kunnen ook professionals bijdragen aan het platform, zolang vrij en open uitwisselen maar voorop blijft staan.

Sociale kwaliteit
Het platform wordt gefaciliteerd door ASK. Zij wil het begrip sociale kwaliteit in Overijssel een impuls geven en duurzaam versterken door een open en integrale aanpak waarin netwerken, verbinden en samen creëren belangrijke dragers zijn. Vooral voor ontmoeting en het onderhouden van duurzame relaties is het online platform een prachtig aanvullend instrument. Met relatief weinig investering kun je jouw kennis openbaar delen en bewaren. Daarbij kun je contact met de andere deelnemers houden in de vorm en frequentie zoals je dat zelf wilt.

Zeven thema’s
Nu is sociale kwaliteit of ‘het goede leven’ wel een heel breed begrip. Om het hanteerbaar te houden zijn we gestart met zeven thema’s over de onderwerpen waar in 2017 en 2018 de meeste vragen over zijn gesteld aan ASK. Vanaf het eerste begin bepalen deelnemers zo zelf waar de informatie op het online platform over moet gaan. Er is bewust niet heel veel inhoud in de thema’s geplaatst: die komt van de deelnemers zelf. Doe je mee?

Multifunctioneel
Binnen de thema’s kun je nieuwtjes plaatsen, bijeenkomsten aankondigen en kennis/methodieken delen. Bovenal kun je aan de andere leden van het platform vragen stellen en vragen van anderen beantwoorden. Het is binnen de thema’s mogelijk met elkaar werkgroepen te vormen voor afgebakende onderwerpen of projecten. Het mooie van het systeem is dat de gebruikers op deze manier zelf bepalen hoe en op welke thema’s het platform zich verder ontwikkelt. Als het echt moet, kun je werken in gesloten werkgroepen, bijvoorbeeld bij gevoelige onderwerpen of bij de start van een nieuw initiatief. Maar het leidende principe is: open delen.

Maak nu jouw profiel aan
Een profiel is binnen een minuut aangemaakt. Je besluit zelf wat je wilt delen, of je een nieuwsberichtje wilt plaatsen, een vraag wilt stellen of eerst eens alleen wilt lezen. Of misschien heb je met jouw kennis en ervaring juist oplossingsrichtingen voor anderen. Ruim 70 Overijsselaars zijn aangesloten op het platform, zit jij daar al bij?


« Bekijk alle nieuwsberichten