Voedseljutters gezocht! Samen groenten oogsten op 17 september in Zeewolde

24 augustus 2015

Met een gezamenlijke actie op 19 september vragen Natuur en Milieu Overijssel, Provincie Overijssel, Youth Food Movement Zwolle en Stimuland aandacht voor het bewust omgaan met eten en minder voedselverspilling. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die op donderdag 17 september mee gaan voedseljutten op akkers in Zeewolde. Help jij mee?

Wat gaan we doen?
We gaan op 17 september romanesco, bloemkool en broccoli oogsten die bij de eerste oogst zijn blijven staan. Bijvoorbeeld omdat ze nog niet groot genoeg waren of een kleine verkleuring hebben. We vertrekken op 17 september om 8.45 uur uit Zwolle en jutten van circa 9.30 uur tot uiterlijk 14.00 uur. Je gaat in duo’s de akkers af, verzamelt de groenten in kratten en laadt deze in een busje. Trek oude kleding, stevige schoenen of laarzen aan. En vergeet niet je eigen lunch en drinken mee te nemen; van werken op het land krijg je honger en dorst!

Wil jij mee als vrijwilliger?
Wil jij mee voedseljutten op 17 september? Stuur een mail naar Annefloor Zuurbier, zuurbier@natuurenmilieuoverijssel.nl.


« Bekijk alle nieuwsberichten