Uitbreiden kennis en netwerk tijdens duurzaamheidscongres ‘Duurzaam Anders’ 21 september 2013

4 september 2013
Op zaterdag 21 september 2013 vindt er in Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal van 10.00-16.00 uur een regionaal congres plaats waarbij ingezoomd wordt op duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Er is in de maatschappij veel aandacht voor dit onderwerp maar het blijkt niet altijd even gemakkelijk om dit om te zetten in concrete acties. Kennis en contacten spelen daarbij een belangrijke rol. Hierop spelen de organisatoren van het congres - Natuur en Milieu Overijssel, Saxion en Stimuland - in. Het congres met de naam Duurzaam Anders wordt georganiseerd voor dorpen, gemeenten en initiatiefgroepen uit de provincie Overijssel die zich willen laten inspireren en die werk willen maken van het begrip duurzaamheid. Deelname aan het congres is kosteloos.

Het onderwerp duurzaamheid wordt tijdens het congres Duurzaam Anders vanuit verschillende invalshoeken belicht. Sprekers namens Saxion Kenniscentrum en Verwey-Jonker Instituut zorgen voor twee korte inleidingen. Het is echter absoluut geen congres waarbij er alleen maar geluisterd moet worden. In het congresprogramma ligt de nadruk erop dat de deelnemers deze dag zelf aan de slag en daarbij hun kennis en contacten delen met de andere congresgangers. Ofwel kennis en contacten te vermenigvuldigen door te delen.

In twee workshopsrondes hebben de deelnemers de keuze uit in totaal 8 workshops. De onderwerpen die tijdens de workshops centraal staan, zijn anders dan anders. Zo kunnen de deelnemers bijvoorbeeld kiezen voor een workshop over vrijwillig versus professioneel, volhoudbaar bouwen of een auto delen met de buren. Tussen de verschillende programma-onderdelen door is er voldoende ruimte om al dan niet in de buitenlucht te netwerken.

Aanmelden kan tot 13 september aanstaande via http://saxion.nl/leefomgeving/site/_calendar/congres_duurzaam_dorp_overijssel/.
Op deze site vindt u ook het volledige programma. Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

 


« Bekijk alle nieuwsberichten