Tweedaagse training ‘Lokale initiatieven: Lust of last? – Hoe stel ik me op?’

26 mei 2015

Het werken met lokale initiatieven geeft veel energie. Het levert echter ook veel vraagstukken op. Want…. welke rol heb je als ambtenaar nu precies? Wat als vrijwilligers de grenzen van de wet opzoeken? Wat is regie en hoe krijg je collega’s mee in je enthousiasme? Tijdens de tweedaagse training 'Lokale initiatieven: Lust of Last? – Hoe stel ik me op' leer je te werken vanuit partnerschap met lokale initiatiefnemers. Deze training is bedoeld voor ambtenaren en professionals die werken met lokale initiatiefgroepen.

Persoonlijk en praktijkgericht
Vanuit je professionele rol ga je met een persoonlijke leervraag aan de slag. Je krijgt inzicht in de beweging die je zelf al in gang hebt gezet en die je wilt voortzetten. Zichtbaar wordt welk doel je voor ogen hebt en hoe je resultaten kunt bereiken. Aan de hand van vraagstukken uit de praktijk ontstaat inzicht in eigen talent en hoe dit effect in te zetten in de interne organisatie, het verwerken van het eigen netwerk en het bereiken van een effectieve samenwerking met lokale initiatieven. Er is aandacht voor de veranderende context waarin ambtenaren en andere professionals werken en waarin politieke en maatschappelijke druk een belangrijke rol spelen. Op een ondernemende en ontspannen wijze wordt in de training gebruik gemaakt van de prachtige, inspirerende omgeving die Vilsteren te bieden heeft.

Wat levert het op?
Aan het einde van de training heb je zicht op je eigen competenties en handelen en weet je deze effectiever in te zetten met als resultaat een grotere maatschappelijke output en een grotere persoonlijke waarde.

Data, locatie en tijden
De training wordt gegeven in de voormalige Pastorie in Vilsteren, nu het kantoor van Stimuland op de volgende data:
- woensdag 10 en donderdag 11 juni 2015
- maandag 28 en dinsdag 29 september 2015
- woensdag 11 en donderdag 12 november 2015.
De organisatie is in handen van trainers van Boocom en het Huis van Burgerkracht (een initiatief van Stimuland).

Jouw investering
Deelname aan de tweedaagse training kost € 899,00 per persoon. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, lunch (dag 1 en 2) en diner (dag 1). Er is een overnachtingsmogelijkheid in de naastgelegen Herberg De Klomp. Deze overnachting kunnen wij aanbieden voor € 55,00, inclusief ontbijt.

Aanmelden en meer informatie
Wil je je aanmelden of eerst meer informatie krijgen? Neem dan contact met Margreet Hogenkamp op via (0529) 47 81 80 of info@stimuland.nl.

 


« Bekijk alle nieuwsberichten