Training ‘Hallo, wij zijn het plaatselijk belang’ – maandagavond 15 juni 2015

26 mei 2015

Hoe zorg je als lokale (belangen)organisatie dorpsraad dat je gezien wordt en hoe maak je mede-inwoners enthousiast om mee te doen? In de praktijk blijkt het best lastig om inwoners te betrekken bij het maken en uitvoeren van plannen. Daarom organiseren we speciaal voor vrijwillige bestuurders van plaatselijk belangen en dorpsraden een interactieve training over dit onderwerp op maandagavond 15 juni in Vilsteren.

Inhoud en werkwijze
De training ‘Hallo, wij zijn het plaatselijk belang’ helpt deelnemers inzicht te krijgen in hoe zij mede-inwoners kunnen betrekken. De training gaat in op het doel en rol van belangenvertegenwoordigers en hoe dit op een aansprekende manier te communiceren.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
- Met welk doel ben je gestart en wat zijn je verhalen daarbij? (methode van storytelling)
- Hoe krijg je draagvlak en vertrouwen als belangenvertegenwoordiger? Ben je zichtbaar? (communicatieframe)
- Hoe maak en houd je mensen enthousiast om mee te doen? (betrokkenheid)
- Hoe krijg je ideeën en plannen uitgevoerd? (netwerkanalyse en communitybuilding)

Doelstelling en leerresultaten
Deelnemers krijgen inzicht in de rol van het plaatselijk belang en hoe dit op een aansprekende manier te communiceren in de gemeenschap. Ook ontstaat inzicht in het bouwen van lokale netwerken van mensen die zich in willen zetten.

Facts & Figures
Het minimum aantal deelnemers voor deze training bedraagt 8 deelnemers, het maximum 25. De kosten bedragen € 49,50 per persoon. De training is op maandagavond 15 juni van 19.30 tot 22.00 uur. Desgewenst kan deze training, verzorgd door Stimuland in samenwerking met CommunicatieFilosoof (Miranda Mulder), ook in-company gegeven worden.

Aanmelden
De training Hallo, wij zijn het plaatselijk belang! is een training vanuit het Huis van Burgerkracht, een initiatief van Stimuland en anderen. Heb je interesse? Stuur dan nu een mail naar info@stimuland.nl.

 


« Bekijk alle nieuwsberichten