Training burgerinitiatieven en aansprakelijkheid

19 december 2017

Hoe zit het als je ter aanvulling op het speeltuintje als wijkvereniging een glijbaan koopt en tijdens het spelen een kind zich bezeert? Wie is aansprakelijk als er een ongeluk gebeurt tijdens snoeiwerkzaamheden op gemeentegrond die door inwoners is geadopteerd? Op woensdag 20 december verdiepen kerncontactambtenaren en actieve inwoners van verschillende gemeenten zich in de juridische aspecten van burgerinitiatieven.

Hoe voorkom je dat je als burgerinitiatief aansprakelijk gesteld kan worden? Wat moet je daarvoor regelen? Daar staan de deelnemers tijdens deze training bij stil. Samen met trainer Mark Verhijde gaan zij op zoek naar de regels en de ruimte bij juridische zaken als risico’s en aansprakelijkheid. Tijdens de training richten ze zich op het voor burgers makkelijker maken om met eigen initiatieven aan de slag te gaan.

Leren transformeren
De training wordt georganiseerd in het kader van het door de provincie Overijssel gefinancierde project Leren transformeren, waarin kerncontactambtenaren zich samen verder versterken in hun rol als gids en oliemannetje tussen initiatieven en de overheid.

Meer weten?
Wil je meer weten over deze training of heeft jouw gemeente of burgerinitiatief behoefte aan professionele begeleiding? Neem dan contact op met Renske de Man via info@stimuland.nl of (0529) 47 81 80.


« Bekijk alle nieuwsberichten