Tips en ideeën om de 4D-aanpak voor maatschappelijke initiatieven verder te verbeteren

25 maart 2019

We zijn een half jaar op weg met de door Stimuland ontwikkelde 4D–aanpak: Durven, Delen, Denken, Doen. In eerdere nieuwsbrieven en op www.stimuland.nl/4D heeft u hier al over kunnen lezen. Inmiddels hebben we, samen met veel lokale en regionale partners in Overijssel, al heel wat maatschappelijke initiatieven verder kunnen helpen met onze gezamenlijke kennis en netwerk! Al die initiatiefnemers en partners hebben we onlangs in een korte enquête gevraagd hoe we de 4D-aanpak nog verder kunnen verbeteren. Heeft u ideeën of tips? Laat het ons weten!

Askoverijssel.nl
We zijn volop bezig om het netwerk en de beschikbare kennis in Overijssel nog verder te ontsluiten voor en uit te breiden met extra initiatiefnemers. Hiervoor maken we onder andere gebruik van de online community www.askoverijssel.nl. Heeft u zich al aangesloten? Uzelf als deelnemer registreren kost weinig tijd, is gratis en levert veel nieuwe kennis en inzichten op. Gewoon doen dus!

Financiële ondersteuning
Binnen 4D is er ‘handgeld’ gereserveerd om initiatieven financiële ondersteuning te bieden. Daarvoor hebben we deze maand in iedere regio vastgesteld hoe we dit handgeld zo goed en laagdrempelig mogelijk kunnen inzetten. In de regio’s is besloten dat aanvragen tot maximaal € 3.000 via een mail of eenvoudig aanvraagformulier kunnen worden ingediend bij de 4D-makelaar van de betreffende regio. Het beoordelen van de aanvraag vindt plaats door een jury van inwoners uit de regio. Aanvragers krijgen binnen korte tijd (het streven is binnen een maand) uitsluitsel. Ook voor ons is het zo experimenteren met wat het beste voor initiatiefnemers werkt.

Meer weten?
Bent u nieuwsgierig hoe de 4D-aanpak werkt, wilt u meer weten over mogelijke financiële ondersteuning van uw maatschappelijke initiatief, of heeft u waardevolle tips? Neem contact op met de regionale 4D-makelaar of met projectleider Ed Wezenberg. De contactgegevens van de 4D-makelaars vindt u op www.stimuland.nl/4d of ewezenberg@stimuland.nl of 06 – 14 75 76 58.


« Bekijk alle nieuwsberichten