Stimuland start nieuw platform: Huis van Burgerkracht

28 januari 2015

Er zijn prachtige voorbeelden van organisaties en vrijwilligers die vanuit een eigen initiatief of marktvraag werken aan het nog mooier maken van hun leefomgeving. Tegelijkertijd zien we dat het versterken van lokaal sociaal ondernemerschap aandacht verdient: er is grote behoefte aan kennis, goede voorbeelden, ervaring en het leren van elkaar. Reden waarom Stimuland het initiatief heeft genomen om vragen vanuit overheden, maatschappelijke organisaties, lokale organisaties en ondernemers samen te brengen in het Huis van Burgerkracht.

Met elkaar, voor elkaar
Het Huis van Burgerkracht is een platform voor iedereen die zich als vrijwilliger of professional bezig houdt met lokaal ondernemerschap: initiatiefnemers zelf, maar ook (gemeente)bestuurders, beleidsmaker of experts. Vanuit het platform willen we mensen uitnodigen om hun kennis te delen en te vergroten in de Burgerkrachtacademie. We zorgen voor ontmoeting en we willen de kennis die er al is, eenvoudig digitaal samenbrengen. We doen dit niet alleen: iedereen die wil leren en delen nodigen we uit om het huis verder samen vorm te geven. Zo zijn we al praktisch aan de slag met Boocom en de Iworkspace. We gaan de uitdaging aan om samen met partners ook met het Huis van Burgerkracht sociaal te ondernemen. Doet u mee?

Lokaal sociaal ondernemerschap
Lokaal sociaal ondernemerschap wordt steeds belangrijker. Een vitale economie zorgt voor reuring en initiatief en draagt bij aan de zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid van mensen. Het Huis van Burgerkracht is een plek waar door middel van workshops, trainingen, advies en coaching wordt gewerkt aan professionalisering. We maken samen met deelnemers aan het platform de maatschappelijke opbrengst groter en zichtbaar, en versterken zo lokale economie. Nieuwsgierig geworden? Houd ons op sociale media als Twitter (@Stimuland_nl) en Facebook (facebook.com/stimuland) én de website van Stimuland de komende periode goed in de gaten!

 


« Bekijk alle nieuwsberichten