Stimuland en werkgroep ‘De Lachspiegel’ polsen behoefte aan een centraal ontmoetingscentrum in Ommen

29 januari 2018

Ommen is een van de deelnemende gemeenten binnen de tender ‘Wie zorgt er later voor jou?’ waar Stimuland ook bij betrokken is. Een vraag die  Ben van den Barg bezighoudt, is of er bij de inwoners van Ommen behoefte is aan een centraal ontmoetingscentrum. Om de animo hiervoor te peilen, organiseren werkgroep ‘De Lachspiegel’ en Stimuland op woensdag 31 januari een bewonersavond.

De Lachspiegel
Het idee voor een centraal ontmoetingscentrum is afkomstig van initiatiefnemer Ben van den Barg. Tijdens het traject van vormgeven aan een dergelijk centrum en het vinden van een geschikte locatie, is een werkgroep betrokken bestaande uit  inwoners van Ommen. Uit deze werkgroep is de naam ‘De Lachspiegel’ afkomstig, want “in zo’n spiegel zie je verschillende mensen in allerlei vormen”.

Inloophuis voor iedereen
De bewonersavond van 31 januari wordt in samenwerking met Stimuland georganiseerd. Geïnteresseerde kunnen inlopen vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Na de inleiding gaan de aanwezigen gezamenlijk brainstormen over de eventuele invulling van ‘een centraal ontmoetingscentrum. Het doel van de werkgroep is dat dit multifunctionele centrum een inloophuis wordt voor iedereen. Een plek waar van alles te doen is en waar mensen met elkaar verbonden worden.

Wie zorgt er later voor jou?
De tender ‘Wie zorgt er later voor jou’ wordt uitgevoerd door een projectteam bestaande uit de organisaties Dorpseigenzorg, Overijsselse Vereniging Kleine Kernen (OVKK), Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij (KNHM) en Stimuland. Het doel is om (informele) zorginitiatieven van bewoners te ondersteunen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze tender of over de bewonersavond van 31 januari? Neem dan contact op met Mirjam Arends via marends@stimuland.nl of (0529) 47 81 80. 


« Bekijk alle nieuwsberichten