Stimuland en ministerie van Binnenlandse Zaken slaan handen ineen

26 mei 2015

Op welke manier kunnen lokale initiatieven sturend zijn bij de uitvoering en doorontwikkeling van de gemeentelijke decentralisatieprogramma's? Met deze en andere vragen gingen zestig lokale initiatiefnemers, professionals en experts eind april met elkaar in gesprek. Stimuland en het ministerie van Binnenlandse Zaken tekenden voor de organisatie en begeleiding van deze avond. Het resultaat? 60 blije gezichten en 80 concrete tips voor gemeenten en lokale sociale initiatieven.

80 tips
Tijdens deze avond presenteerden vijf lokale initiatieven hun idee en aanpak aan de aanwezigen. Samen diepten ze vervolgens de rol van vrijwilliger, sociaal ondernemer, maatschappelijke organisatie en gemeente uit. Ook verkenden de aanwezigen samen de mogelijkheden hoe deze partijen elkaar kunnen versterken. De avond resulteerde in 80 tips voor gemeenten en lokale initiatieven. Deze tips, alsmede een kort verslag van de bijeenkomst leest u hier. Doe uw voordeel ermee!

Ontmoeten en van elkaar leren
Hoewel er na afloop van de avond geen eenduidige antwoorden blijken te zijn op de vraag naar sturing, is wel duidelijk dat zowel gemeenten als lokale initiatieven zoekende zijn en dat die zoektocht samengaat met een grote behoefte aan ontmoeting en het delen van kennis en ervaring. Daar maakt onze collega Margreet Hogenkamp graag werk van!

Het vervolg
Samen met de deelnemers aan deze avond gaat Margreet zorgen voor een passend vervolg, bijvoorbeeld door het vormen van een leerkring voor lokale initiatieven die bijdragen aan het uitvoeren van de Participatiewet of kennisbijeenkomsten rond specifieke thema’s. Was je in april bij de bijeenkomst en heb je zelf een idee? Laat het Margreet even weten door te bellen met (0529) 47 81 80 of een mail te sturen naar mhogenkamp@stimuland.nl. Samen bereik je nu eenmaal meer dan in je eentje en daar zetten Margreet en haar collega’s zich graag voor in!


« Bekijk alle nieuwsberichten