Stimuland coacht buurtschap Markvelde bij het vergroten van de leefbaarheid

29 januari 2018

Op initiatief van wethouder Pieter van Zwanenburg zijn inwoners van Markvelde afgelopen jaar met elkaar gaan nadenken over de leefbaarheid in hun buurtschap. In opdracht van de gemeente Hof van Twente treedt Renske de Man namens Stimuland op als coach voor de bewoners. Eerder deze maand sprak een afvaardiging van het buurtschap met Markveldse stichtingen en een aantal ambtenaren uit de gemeenten Hof van Twente en Berkelland.

Betrekken buurgemeente Berkelland
Omdat Markvelde voor het vergroten van de leefbaarheid niet alleen te maken heeft met de gemeente Hof van Twente maar ook met buurgemeente Berkelland, heeft het buurtschap het initiatief genomen om ook de gemeente Berkelland bij hun plannen te betrekken. Onlangs vond er in 't Lammershoes een gesprek plaats met wethouders uit beide gemeenten over deze samenwerking.

Keukentafelgesprekken
In overleg is besloten om eerst te inventariseren wat er leeft onder de inwoners van Markvelde. Daarvoor gaat een afvaardiging de buurten in om in kleinere groepen een soort ‘tupperware bijeenkomst’ te houden. Op deze manier gaan ze bij bewoners in de keuken of woonkamer met een groepje buurtbewoners praten over wat er leeft en wat er wellicht zou moeten verbeteren. Ook wordt er een digitale enquête uitgezet via de mail of website.

Meer weten?
Kunt u ook wel wat ondersteuning gebruiken bij het vergroten van de leefbaarheid in uw dorp of buurtschap? Of wilt u meer weten over de aanpak in Markvelde? Neem dan contact op met Renske de Man via rdeman@stimuland.nl of (0529) 47 81 80.


« Bekijk alle nieuwsberichten