Sociale kwaliteit on tour: kom maar op met die mooie plannen!

24 september 2018

Heb jij een goed idee om je buurt, wijk, omgeving of dorp of stad leuker te maken? Een plan waardoor mensen bijvoorbeeld zelfstandig kunnen (blijven) leven, gezond gaan bewegen, of waarmee het noaberschap in jouw omgeving groter wordt? Samen met het team Sociale Kwaliteit van de provincie Overijssel komen we binnenkort naar je toe. We helpen je graag op weg om je idee te realiseren, dus kom maar op met die mooie plannen!

Als vervolg op de samenwerking binnen de Alliantie Sociale Kwaliteit ontwikkelden we voor de provincie Overijssel de 4D-aanpak waarmee we een klimaat scheppen om sociale initiatieven tot bloei te laten komen. 4D staat hierbij voor Durven, Delen, Denken en Doen. De 4D-aanpak richt zich op het wegnemen van koudwatervrees bij initiatiefnemers (Durven), het onderling in contact brengen van initiatieven (Delen), praktisch en ‘wetenschappelijk verantwoord’ reflecteren op initiatieven en ontdekken waar verbeteringen mogelijk zijn (Denken) en zo concreet mogelijk helpen zodat de handen uit de mouwen kunnen (Doen). We werken samen met verschillende specialisten en lokale samenwerkingspartners, maar vooral met jou als initiatiefnemer!

Sociale kwaliteit on tour
Samen met het team Sociale Kwaliteit van de provincie Overijssel komen we naar je toe. Dat scheelt jou reistijd en het leuke is: ook zonder concreet plan kunnen we samen aan de slag! Met deze manier van werken willen we een luisterend oor en kennis bieden aan partijen die graag met elkaar aan de slag gaan. We hebben Overijssel voor het gemak ingedeeld in vijf regio’s die volgens ons gevoel regionaal bij elkaar horen. Elke regio heeft een eigen 4D-makelaar. Zij stellen zich tijdens de tour graag aan je voor. Heb je een idee om je buurt, wijk, omgeving of dorp of stad leuker te maken? Weet je al met wie je dit op wilt pakken? Kom gerust langs tijdens de tour.

Wanneer en waar?
Op onderstaande data en plaatsen zijn we van 09.00 tot 11.30 uur op afspraak beschikbaar. Een afspraak kun je maken via www.overijssel.nl/socialekwaliteit. Liever geen afspraak maken? Geen probleem. Vanaf 12.00 tot 14.30 uur ben je op deze dagen ook van harte welkom tijdens het inloopspreekuur.
- Salland: 4 oktober in Deventer, locatie De Gasfabriek, Zutphenseweg 6b
- Vechtdal: 18 oktober in Hardenberg, locatie De Stuw, Stuwdijk
- Zuidwest-Twente: 1 november in Enschede, locatie Pakhuis Oost, Lonnekerspoorlaan 114
- Noordwest-Overijssel: 22 november in Zwolle, locatie Stadkamer centrum, Zeven Alleetjes 1a
- Noordoost-Twente: 13 december in Oldenzaal, locatie Impuls, Marktstraat 10-12

Goed om te weten
Wil je al aan de slag en kun je niet wachten tot we bij jou in de buurt zijn, kijk dan alvast op de vernieuwde website: www.overijssel.nl/socialekwaliteit. Wil je inspiratie opdoen hoe andere initiatiefnemers te werk gaan? Bekijk deze inspiratiefilmpjes. Wellicht ook goed om te weten: in het najaar is er aandacht voor kleine initiatieven die leiden tot meer bewegen. Daarnaast zijn we op zoek naar projecten waarin openbaar toegankelijke ruimte op nieuwe manieren wordt benut. Houd de mogelijkheden voor deze regeling in de gaten.

Meer informatie
In onze nieuwsbrief van oktober vertellen we graag meer over de 4D aanpak en de 4D-makelaars. Kun je niet wachten en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met Ed Wezenberg via info@stimuland.nl of (0529) 47 81 80.


« Bekijk alle nieuwsberichten