Snappen hoe het écht werkt in de gemeente en lokale politiek – 29 april 2015

21 april 2015

Binnenkort gaat de cursus Burgerkracht in Overijssel van start. Het betreft een serie bijeenkomsten waar je geïnformeerd wordt over de mogelijkheden om daadwerkelijk iets voor je dorp of wijk te kunnen betekenen.

Op 29 april begint de cursus met het thema Snappen hoe het écht werkt in de gemeente en lokale politiek. Op drie regionale bijeenkomsten wordt de gang van zaken op het gemeentehuis uit de doeken gedaan. Wie trekken er aan de touwtjes, hoe verloopt de besluitvorming en welke weg moet je bewandelen om bij de gemeente steun te krijgen voor jouw plan of activiteit?

Dit cursusonderdeel is bestemd voor lokale initiatiefnemers, bestuurders, ambtenaren, ondernemers en belangstellenden die willen weten hoe op het gemeentehuis de hazen lopen. Tijdens de bijeenkomsten is er ruimschoots gelegenheid om de eigen ervaringen, ondervonden hindernissen maar ook geslaagde activiteiten onder de aandacht te brengen.

De bijeenkomsten vinden tegelijkertijd plaats op woensdagavond 29 april in:

Genemuiden: ’t Olde Staduus, Havenplein 1. Spreker: Lu Nijk
(raadslid BuitenGewoon Leefbaar Steenwijkerland).

Weerselo: ‘t Trefpunt, Legtenbergerstraat 6. Spreker: Tineke ter Horst
(oud-fractievoorzitter CDA Wierden).

Oudleusen: De Wiekelaar, G.W. Spiegelstraat 6. Spreker: Annelies Bakelaar
(fractievoorzitter CDA Ommen).

Aanvang: 20.00 uur.

De cursus Burgerkracht in Overijssel wordt georganiseerd door Stimuland en de Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen.


« Bekijk alle nieuwsberichten