Slotbijeenkomst Pilot Duurzaam wonen & zorg op 15 december in Luttenberg

23 november 2016

Op 15 december delen vier inwonerinitiatieven uit Luttenberg, Hengevelde, Kloosterhaar en Hoonhorst hun ervaringen over de zoektocht naar duurzame oplossingen voor mensen die in het dorp willen blijven wonen en daar hulp bij nodig hebben. De betreffende initiatieven hebben deelgenomen aan een pilot van de provincie Overijssel, uitgevoerd door Stimuland, om van elkaar te leren en hun ideeën verder te brengen. Op 15 december staan we uitgebreid stil bij de ideeën en werkwijzen van de betrokken initiatieven èn de betekenis van zo’n initiatief voor de betrokken gemeenten, zorginstellingen en financiers. U bent van harte welkom!

Voldoening
Inwoners in kleine kernen waarvan de zorgvraag niet meer opgelost kan worden met hulp aan huis, zien zich vaak genoodzaakt te verhuizen naar een grotere kern. Weg uit hun vertrouwde omgeving. In Overijssel ontstaan inwonerinitiatieven die een oplossing voor dit vraagstuk zoeken. De weg naar die oplossing toe is vaak ingewikkeld en lastig, maar de voldoening is groot als het lukt.

Verschillende werelden
De wereld van initiatiefnemers, betrokken gemeenten, zorginstellingen en financiers zijn van elkaar afhankelijk maar liggen soms nog ver uit elkaar. Op de slotbijeenkomst brengen we ze samen.  De deelnemers aan de bijeenkomst gaan zelf aan de slag om een eigen initiatief of dat van een ander te verrijken. Dit doen we aan de hand van werktafels met thema's als 'de rol van de gemeente', 'financiering', 'organisatie' en 'duurzaamheid'.

Programma

  • Rondleiding bij Maria-Oord (een van de pilots), door Herman Holtmaat
  • Opening door Wout Wagenmans, wethouder gemeente Raalte
  • De initiatieven aan het woord:

          -      Tim Jongman van Blijven Wonen in Hengevelde (BWIH), Hengevelde
          -      Theo Solen van LuttenbergWoont
          -      Janine van Braam van Kloosterhaar voor elkaar
          -      Antje Kingma van Duurzaam Hoonhorst
          -      Truus Klein Wolterink, gemeente Raalte

  • Samen verder komen aan de werktafels:

         -      De rol van de gemeente
         -      Financiering
         -      Organisatie
         -      Duurzaam ontwikkelen

Wanneer en waar
U bent van harte welkom op donderdag 15 december 2016 van 15.00 tot 17.00 uur in Maria-Oord, Harmelinkstraat 17 te Luttenberg. Inloop met koffie en thee start om 14.45 uur. We ronden het formele deel van de bijeenkomst om 17.00 uur af, daarna is er gelegenheid om onder het genot van een drankje en hapje na te praten.

Opgave
Graag horen we vooraf of u komt. U kunt zich opgeven via E info@stimuland.nl | T (0529) 47 81 80.


« Bekijk alle nieuwsberichten