Salland Café 'Samen verder met jouw idee!' op donderdag 7 maart 2019

24 februari 2019

Omdat wij geloven in lokaal initiatief organiseren we donderdag 7 maart samen met de gemeente Deventer, gemeente Olst-Wijhe, gemeente Raalte, Doorpakken Salland, provincie Overijssel en LEADER De Kracht van Salland een Salland Café met als thema ‘Samen verder met jouw idee!’ Dit Salland Café heeft een festivalsetting: een festival voor, door, met en over lokaal initiatief. In het kulturhus Diepenveen bruist het deze dag van de initiatieven. Je kunt tussen 15.30 en 21.30 uur komen en gaan wanneer het jou schikt.

Waar gaat dit Salland Café over?
Het Salland Café ‘Samen verder met jouw idee!’ gaat over allerlei onderwerpen die leven in Salland, van stad tot buurtschap, van ontmoeting en sport tot cultuur en duurzaamheid. We hebben aan boord:

  • Inspiratie uit de praktijk: gouden tips en valkuilen als je ergens mee aan de slag wilt of als je wilt leren van andere Sallanders hoe zij iets in hun dorp of wijk hebben aangepakt. Maar ook als je vrijwilligers wilt vinden of benieuwd bent naar leuke voorbeelden zoals het Lettels Activiteiten Bureau, Deventer Huisgenoten, DagenDoen! en de verschillende Sallandse voedselcoöperaties.
  • Aandacht voor accommodaties: hoe houd je een accommodatie exploitabel en wat zijn mogelijkheden voor verduurzaming? Buurthuis Middel, MFA De Belte, dorpshuis Herxen, SV Raalte, Helios en kulturhus Diepenveen geven je een kijkje in hun keuken.
  • Een bijdrage van de provincie Overijssel voor ‘Sociale kwaliteit in Salland’ (ofwel de ‘4D-aanpak’ onder regie van Stimuland): hoe zetten we die bijdrage slim in, wat vind jij?
  • Waar en hoe vind je geld voor je initiatief en wie kan je daarbij helpen: Van LEADER en provinciaal geld tot gemeentelijke potjes, fondsen en crowdfunding. Birgitte Keijzer laat je de bomen in het bos zien.
  • Aandacht voor plaatselijk belangen: een spoedcursus dorpsplan maken, een spel over de rol en positie van plaatselijk belang met tips en adviezen uit de praktijk van Karin Köster en Giny Hoogeslag.
  • Meedenkers die jouw idee vleugels kunnen geven: praktische mensen zoals van Doorpakken Salland en de Raalter/Deventer Uitdaging.
  • Geen debat, maar gewoon in gesprek met (Sallandse) kandidaat Statenleden die meedoen aan de komende verkiezingen: wat doen Statenleden eigenlijk? Bespreek je idee met hen of vraag bijvoorbeeld wat hun reden is om zich kandidaat te stellen.
  • Praktische workshops en volop ruimte voor gezellig bijpraten met een bak koffie/thee.

 
Meld je nú aan!
Zoek je inspiratie? Of wil je andere inspireren met jouw kennis en ervaring over lokaal initiatief? Meld je dan nu snel aan via krachtvansalland@raalte.nl. Vermeld in de mail dat het om je opgave voor het Salland Café van 7 maart gaat. Wil je eerst mee weten over het programma? Kijk dan op de site van De Kracht van Salland. Graag tot 7 maart!


« Bekijk alle nieuwsberichten