Provincie-politici in debat over dilemma's met impact op het buitengebied

21 februari 2019

Verkiezingsdebatten Overijssel en Gelderland op 4 en 7 maart door Stimuland, LTO Noord regio Oost en OAJK/GAJK

Provinciale politici gaan met elkaar in discussie over thema’s die grote impact hebben op het leven van (agrarische) ondernemers en burgers in het buitengebied. Dat gebeurt in de verkiezingsdebatten in Overijssel en Gelderland die Stimuland organiseert samen met LTO Noord regio Oost en de agrarische jongerenverenigingen OAJK en GAJK.

De organisatoren merken dagelijks hoe belangrijk de provincie is. Daarom willen zij de hoofdrolspelers in de Statenverkiezingen uitdagen zich uit te spreken over actuele kwesties. Moeten veebedrijven groeien of krimpen om het landschap en biodiversiteit te kunnen versterken? Zijn velden met zonnepanelen hard nodig voor de energietransitie of is dit verspilling van goede landbouwgrond? En kan de agro- en foodsector vernieuwen en verduurzamen in de toekomst, als jonge boeren vandaag afhaken?

Deze en andere dilemma’s komen aan bod in de debatten die plaatsvinden op 4 en 7 maart 2019.

  • Maandag 4 maart –Overijssel
    19.30 uur – 22.00 uur
    Farmfocus, Schapendrift 7a in Dalfsen
  • Donderdag 7 maart –Gelderland
    19.30 uur – 22.00 uur
    De Radstake, Twente-Route 8 in Heelweg

De voorzitter van Stimuland, oud-politicus Gert-Jan Oplaat, is de gespreksleider. Iedereen die geïnteresseerd is in een ondernemend en duurzaam buitengebied, is welkom tijdens deze verkiezingsdebatten.

De provinciale verkiezingsdebatten zijn een gezamenlijk initiatief van Stimuland, GAJK, OAJK en LTO Noord regio Oost. Stichting Stimuland is een (projecten)organisatie die zich sterk maakt voor een vitaal platteland in Gelderland en Overijssel. GAJK en OAJK zijn belangenverenigingen van agrarische jongeren in Gelderland en Overijssel. LTO Noord regio Oost is de belangenbehartiger voor agrarische ondernemers in Gelderland en Overijssel.


« Bekijk alle nieuwsberichten