Projectburo MO van start!

25 januari 2016

Kennis met maatschappelijke opbrengst. Met deze ambitie zetten adviseurs van Stimuland en Arcon zich vanuit het Projectburo MO gezamenlijk in voor de uitvoering van steunfunctietaken (in opdracht van de provincie Overijssel) op het gebied van de Wmo. De samenwerking levert een unieke combinatie op van specialisten en strategen op het gebied van sociaal ondernemerschap, de lokale economie, informele zorg, maatschappelijk vastgoed en voorzieningen. Inmiddels zijn we in de meeste gemeenten al aan de slag met lopende of nieuwe projecten, vragen en onderzoeken.

Iedere gemeente krijgt een vast aanspreekpunt, die zorgt voor afstemming tussen de verschillende afdelingen waar het projectteam actief is. Daarnaast kunt u ook in 2016 gebruik maken van kennisbijeenkomsten, ronde tafels, de burgerkracht en de Kulturhus Academie. Uiteraard bieden we maatwerk.

Ook de uitvoering van de projecten De Toekomst is Lokaal en Overheidsparticipatie en Burgerkracht: de volgende stap, wordt vanuit dit projectteam gedaan. Dit zorgt voor een goede afstemming, mooie verbindingen en unieke experimenten. Eddy Wezenberg van Arcon zet zich in als programmamanager namens beide organisaties. Samen met Margreet Hogenkamp van Stimuland zorgen zij voor het leggen en onderhouden van bestuurlijke contacten en staan zij aan de lat voor het maken van een strategisch plan, waarin beide organisaties zoeken naar een optimale dienstverlening, ook na 2016.

Naast lopende afspraken en de door gemeenten benoemde ambities, wordt het komend jaar zorgvuldig aandacht besteed aan het nog meer zichtbaar maken van inzet en resultaten in een kennisbank. In de volgende mailing zullen wij u informeren over de voortgang en de vorm en zullen wij onze gezamenlijke site presenteren. Heeft u zelf idee├źn, specifieke wensen of vragen, laat het ons weten. Eddy is te bereiken via M 06 14 75 76 58 en Margreet via M 06 13 48 88 76.


« Bekijk alle nieuwsberichten