Project Verzorgd vakantie vieren op de boerderij afgerond

16 oktober 2013

Het verbeteren van de toegankelijkheid van de toeristische en recreatieve infrastructuur in Overijssel is een van de aandachtspunten van de provincie Overijssel. In dit kader zette Stimuland het project Verzorgd vakantie vieren op de boerderij op, waarin de werelden van zorg en toerisme bij elkaar komen. In het bijzonder zorg en toerisme op het platteland, gecombineerd met bewegen in het groen en het beleven van het landelijk gebied door mensen met een beperking. Het project werd onlangs afgerond. Inmiddels zijn we met de provincie in gesprek om het project een vervolg te geven.


 

Binnen Verzorgd vakantie vieren op de boerderij begeleidde Stimuland vijf ondernemers bij het ontwikkelen van innovatieve, rendabele en kopieerbare zorgvakantieconcepten. Zo werkte De Rietstulp in Mastenbroek binnen het project aan het vermarkten van volledig verzorgde, therapeutische vakanties. De Maargies Hoeve in Kallenkote greep het project aan om een bestaand concept door te ontwikkelen: mensen die extra begeleiding nodig hebben de mogelijkheid bieden om in het mooie WaterReijk te kamperen in een pipowagen. Rustpunt Mössems Graanschuur tussen Lattrop en Denekamp werd vanuit het project begeleid bij hun plan om in de bij het rustpunt gelegen graanschuur, gastenkamers voor gehandicapten, een theeschenkerij en een boerderijwinkel met vergeten groenten te realiseren.

Door Teun’s Hoeve in Balkbrug werden de puntjes op de i gezet voor wat betreft het realiseren van een snoezeltuin, een plek waar mensen met een beperking de zintuigen kunnen activeren en kunnen ontspannen. En de Kleine Wildenberg in Diepenveen gebruikte het project om handen en voeten te geven aan het door hun geïntroduceerde Boerologie concept en het inrichten van een speciale behandelkamer. Stuk voor stuk mooie en concrete voorbeelden die de toeristische en recreatieve mogelijkheden voor mensen met een beperking vergroten. Het project en de ondersteuning die de ondernemers kregen, is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de provincie Overijssel. In deze folder, leest u meer over de gerealiseerde concepten. Meer weten over het project? Neem contact op met Wilco Pasman via  (0529) 47 81 80. 


« Bekijk alle nieuwsberichten