Project Onbeperkt Genieten: meer samenwerken tussen zorg en toerisme

24 april 2014

Eerder deze maand verkende Stimuland in het kader van het project 'Onbeperkt Genieten' met Arcon en met toeristisch ondernemers, zorgboerderijen en zorgorganisaties in Overijssel kansen op het vlak van samenwerking tussen zorg en toerisme. De vrijetijdsconsument is tegenwoordig steeds meer op zoek naar diepgang en daar kun je als ondernemer op anticiperen door zaken als beleving, authenticiteit, wellness en zingeving toe te voegen aan je product of dienst. Het project ‘Onbeperkt Genieten’ speelt hier op in door met ondernemers nieuwe dienst-markt-combinaties te ontwikkelen voor een specifieke doelgroep: mensen met een beperking.

Voorbeelden uit de praktijk
Twee deelnemers aan ‘Verzorgd vakantie vieren op de boerderij’ (een in 2013 afgerond, vergelijkbaar project) lichtten hun concept toe en gingen dieper in op hun drijfveer om zorg en recreatie te combineren. Zo vertelde Margreet van Ginhoven-Kolkman van De Kleine Wildenberg over hun holistische benadering en het Boerologie concept. Ook Sylvia Roepe van Mössems Graanschuur deelde haar concept en bevlogenheid, maar waarschuwde de toehoorders wel dat je bij dit soort initiatieven soms een lange adem moet hebben. Maar dat levert volgens haar dan uiteindelijk wel iets moois op!

Samen werken aan streekarrangementen
Tijdens de workshops gingen de deelnemers onder andere met elkaar in gesprek over het ontwikkelen van specifieke streekarrangementen en hoe hierbij samen te werken met lokale ondernemers. De PMPC regeling van de provincie Overijssel heeft als doel om dit soort samenwerkingen te bevorderen en kan ondernemers verder ondersteunen bij de ontwikkeling van hun ideeën. Vol inspiratie en nieuwe ideeën gingen de deelnemers - en wij ook - aan het eind van de middag naar huis. Wij hebben nu al zin in het vervolg van 'Onbeperkt Genieten'. Meer weten over dit project? Neem contact op met Imke Bardoel via (0529) 47 81 80 of info@stimuland.nl.


« Bekijk alle nieuwsberichten