Programma Krachttoer Overijssel bekend

28 mei 2018

Op vrijdag 29 juni wordt de Krachttoer Overijssel gehouden. Een excursie met ‘lokaal initiatief’ als rode draad: inspirerende initiatieven over bijvoorbeeld zorg, verenigingsleven, ondernemerschap, voorzieningen, energie. Tien initiatiefnemers vertellen bondig hun verhaal, zodat er volop ruimte is voor vragen en uitwisseling. Praktisch: 09.30 - 16.00 uur, start in Haarle (gemeente Hellendoorn), deelname is kosteloos. Aanmelden of meer informatie via bijeenkomsten@askoverijssel.nl.

Wat u deze dag zoal kunt verwachten? We hebben alvast twee initiatieven uitgelicht. Hierover leest u hieronder meer. Net als de andere initiatieven deze tijdens de Krachttoer Overijssel 2018 aan bod komen.

Accommodatiedialoog Manderveen
Inwoners van Manderveen hebben zelf een plan gemaakt voor behoud van zowel de school als het kulturhus in het dorp. Bij beide kwam druk te liggen op de exploitatie en benodigde vrijwilligers (minder leerlingen, vergrijzing, langer thuis wonen). Door de functies slim te combineren blijft het dorp levendig en is het klaar voor de toekomst.

Pak An
De Feestfabriek (organisator Zwarte Cross) en Grolsch zijn twee jaar geleden gestart met Stichting Pak An. Deze stichting jaagt lokaal initiatief en ondernemerschap aan dat bijdraagt aan De Achterhoek. Pak An helpt met netwerk, coaching, promotie en geld, net wat er nodig is. En als je geld krijgt, dan mag je dat terugbetalen. Maar dat hoeft niet. Het motto: ‘Mien kassa is ow kassa’. Johan Godschalk vertelt hier tijdens de Krachttoer Overijssel meer over. Meer weten? Kijk op www.anpakken.nl

Overige initiatieven die aan bod komen
De andere initiatieven die hun gouden tips tijdens de Krachttoer Overijssel 2018 met je delen zijn:

  • Herberg De Pas
  • Dorpsplein Broekland
  • Energiecoöperatie Wieden-Weerribben
  • Zonnepark De Groene Weuste
  • Voedselbos Diepenheim
  • Herberg De Pol Diepenheim
  • Gedenkplek Borne
  • Ik Kan Wel Zijn NO Twente


Ga je mee?
De Krachttoer Overijssel 2018 duurt van 09.30 - 16.00 uur. We starten in Haarle, gemeente Hellendoorn. Deelname is kosteloos. Wil je je aanmelden of meer informatie? Mail naar bijeenkomsten@askoverijssel.nl 


« Bekijk alle nieuwsberichten