Pitch Burgerondernemingen op 18 juni 2015

26 mei 2015

Op donderdag 18 juni vindt de Pitch Burgerondernemingen plaats. Met burgerondernemingen worden lokale bewonersinitiatieven bedoeld die maatschappelijke opgaven op een bedrijfsmatige  manier willen aanpakken.
Maar liefst zes burgerondernemingen uit Overijssel ‘pitchen’ hun plan voor een deskundige jury: een gebiedsontwikkelingsorganisatie, een dorp dat zorgwoningen wil realiseren, een sportclub met maatschappelijke plus, een professionele vrijwilligersbank en een organisatie gericht op hulp aan financieel minder draagkrachtige mensen.

De zes burgerondernemingen presenteren hun plannen aan een jury van mogelijke financiers. Deze jury,met expertise over bankfinanciering, crowdfunding, ondernemen en marketing, beoordeelt de zes pitches en bijbehorende businessplannen. De jury adviseert en coacht de initiatieven met betrekking tot het financieren van hun plannen en kan ook aanbiedenzelf daadwerkelijk financieel bij te dragen. Afhankelijk van de professionaliteit en het toekomstperspectief financiert de jury zelf een deel van het benodigde kapitaal. Aan het eind van de avond wordt er door de provincie Overijssel een publieksprijs uitgereikt ter waarde van € 1.000.

De pitches

  • Kinderboerderij Wezenlanden (Zwolle): Een kinderboerderij die met zorg- en recreatietaken een bredere aanpak kiest.
  • BWIH (Blijven wonen in Hengevelde): Een bewonersinitiatief dat zich samen met de ondernemersvereniging erop richt om oudere mensen en mensen met een beperking toch blijvend te kunnen laten wonen in het dorp.
  • Eetcafé Sportclub Enschede: Een voetbalvereniging die de voetbalkantine transformeert tot huiskamer van de buurt.
  • Lutten Leeft (Lutten, gem. Hardenberg): Een zeer grote groep vrijwilligers die op een professionele manier worden ingezet om activiteiten te organiseren.
  • Gebiedscoöperatie IJsseldelta (Kampen): Een eerder door de overheid gefinancierd Nationaal Landschap wil nu transformeren tot gebiedscoöperatie van, voor en door burgers zelf. 
  • Doors Wide Open (Goor): Een helpende hand bij stille armoede, opgezet door een groep maatschappelijk betrokken burgers en ondernemers.

 

De jury
Alle plannen worden beoordeeld door een deskundige jury. De jury bestaat uit:
Dorine Putman, dagvoorzitter (ASN Bank), Piet de Noord (KNHM), Bas Arends (Oranjefonds), Rositha Egberink (Rabobank) en Martijn Arnoldus (Voorjebuurt.nl).

Locatie | Programma
De pitch wordt gehouden in de Statenzaal van het Provinciehuis in Zwolle aan de Luttenbergstraat 2.
Ontvangst (met broodjes) is vanaf 18.00 uur.
Het programma loopt van 19.00 tot 21.45 uur waarna afgesloten wordt met een drankje.
Hier treft u uitgebreide informatie aan over het programma.

Bent u erbij? | Aanmelding
Bent u zelf ook betrokken bij een burgerinitiatief? Wilt u leren van anderen hoe u uw initiatief kunt omvormen tot een burgeronderneming? Kom dan op 18 juni 2015 naar het Provinciehuis in Zwolle. Deelname is gratis, alleen even aanmelden bij info@stimuland.nl.

Twitter
Vooraf en tijdens de pitch worden reacties en vragen weergegeven via Twitter:
https://twitter.com/hashtag/pbov   
Wilt u zelf reageren?  Gebruik dan de hashtag  #pbov

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Roetert of Imke Bardoel van Stimuland, (0529) 47 81 80.


« Bekijk alle nieuwsberichten