Overijsselse politieke partijen willen een leefbaar platteland

9 april 2015

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezing op 18 maart organiseerden wij het Plattelandsdebat Overijssel 2015. De debaters werd het vuur aan de schenen gelegd over duurzaamheid en leegstaand vastgoed. Maar ook over de schaal van boerenbedrijven, natuur en burgerondernemingen en hun rol in het versterken van de economie.

Vooral de schaal van boerenbedrijven in relatie tot natuurontwikkeling leverde discussie op. Het versterken van de leefbaarheid blijkt hoog op de politieke agenda’s te staan. Experimenteren en stimuleren met kansen voor ondernemerschap met maatschappelijk en particulier vastgoed biedt kansen. Ook is er bij partijen aandacht voor het stimuleren en tegelijkertijd ontzorgen van lokale burgerinitiatieven en –ondernemingen. 

Waarom organiseert Stimuland zoiets?
Wij organiseerden het Plattelandsdebat 2015 omdat wij vanuit een onafhankelijke rol een bijdrage willen leveren aan het versterken van de leefbaarheid en het economisch perspectief van het platteland. Het doel van het debat was om kiezers van Overijssel te helpen een goede keuze te maken tijdens de provinciale verkiezingen. Het debat in Zwolle is bezocht door zo’n tachtig belangstellenden en werd door ruim 200 kijkers thuis live meegekeken. Wilt u het debat terugkijken? Dat kan via http://www.jijenoverijssel.nl/1852/plattelandsdebat.


« Bekijk alle nieuwsberichten