Overdracht lange-afstand-wandelroute De Sallandse Zandloper

27 mei 2014

Stimuland staat er om bekend dat zij lokale initiatieven ondersteunt. Dat is niet iets van de laatste tijd, we doen dat al sinds jaar en dag. Zo kwam De Sallandse Zandloper, een 45 kilometer lange wandelroute van de Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel, vijf jaar geleden ook mede dankzij Stimuland tot stand.

“Het idee hiervoor is ooit ontstaan bij de Heetense tweeling Bruno en Dominique Doedens. Zij gaven elkaar op hun verjaardag een wandeling cadeau. Met een zelfbedachte route volgden ze het water stroomafwaarts vanaf de Sallandse Heuvelrug tot de uiterwaarden van de IJssel. De wandeling langs de achterkant van het landschap bleek zo mooi, dat het tweetal er een officiële route van wilde maken. Via via kwamen ze in contact met Stimuland - in die tijd onder andere ook al betrokken bij verschillende dorpsommetjes. Wij dienden namens de initiatiefnemers een subsidieverzoek in bij de provincie en traden, nadat ook EU- en gemeentelijk geld werd toegekend, ook op als projectleider”, aldus Giny Hoogeslag, die namens Stimuland vanaf het begin bij dit project is betrokken.

Overdracht aan Salland Marketing en Recreatiegemeenschap Salland
De Sallandse Zandloper maakt inmiddels onderdeel uit van het wandelnetwerk Salland en Twente en wordt in de zomer door Stimuland overgedragen aan Salland Marketing (promotie) en Recreatiegemeenschap Salland (beheer van de route). De route wordt op zaterdag 28 juni 2014 gecontroleerd door een aantal enthousiaste Sallanders en mensen die destijds bij de totstandkoming betrokken waren.

Bekijk het landschap van de andere kant
Bent u een fanatieke wandelaar? Dan is deze wandelroute van oost naar west dwars door Salland in één of twee dagen, wellicht ook iets voor u. Een deel van de route leidt over onderhoudspaden van waterlopen. U bekijkt het landschap daardoor letterlijk en figuurlijk van de andere kant. Meer weten over deze bijzondere wandelroute? Kijk op www.sallandsezandloper.nl.


« Bekijk alle nieuwsberichten