Organisatieontwikkeling Bestuursdienst Ommen-Hardenberg

23 mei 2017

Maandag 22 mei 2017 organiseerde de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg een bijeenkomst voor medewerkers. Bijna 300 medewerkers waren in theater De Voorveghter in Hardenberg aanwezig.
Doel was een volgende stap te zetten in organisatieontwikkeling. Stimuland, Arcon en Huis van Burgerkracht waren betrokken door deelname van Ommen-Hardenberg aan het project Overheidsparticipatie en Burgerkracht, de volgende stap (OPBK).

In een Kahoot konden mensen, als opwarmer, al voor een groot aantal onderwerpen aangeven hoe ze daarover denken. Tjerk Ridder vertelde in zijn voorstelling ‘Trekhaak gezocht’ over zijn reisavontuur: mét caravan, zonder auto is hij van Utrecht naar Istanbul gelift. Hij gaf mee, dat  je andere mensen nodig hebt om verder te komen.
En dat meteen goede input was voor het Worldcafé waarin zes thema’s werden besproken in 25 groepjes. Daarmee is een schat aan informatie opgehaald.

Vanuit het project OPBK is de bijeenkomst mede georganiseerd en zijn de Worldcafé sessies begeleid. Als vervolg worden ook extern gesprekken gevoerd, met inwoners en bedrijven. Op basis daarvan wordt de koers verder vormgegeven.

Bestuursdienst Ommen-Hardenberg wordt vanuit het project begeleid door Imke Bardoel. Wil je meer weten, neem dan contact met haar op via info@stimuland.nl  of (0529) 47 81 80. 

 


« Bekijk alle nieuwsberichten