Op zoek naar Het Beste Idee van Varkensland

25 maart 2019

Bij ‘Het Beste Idee Van Varkensland’ gaat het om het bedenken, uitwerken en presenteren van een idee of innovatie waarmee de varkenshouderij zich over de gehele breedte kan verbeteren. Inmiddels is de 4e editie van deze jaarlijkse wedstrijd gestart. Stuur je idee vóór 2 april 2019 in en wie weet krijg jij de kans om jouw idee uit te werken tot een implementeerbaar product dat bijdraagt aan een verdere verbetering van de sector.

Heb jij ook een goed idee voor de Nederlandse varkenshouderij? Een plan, concept of initiatief rondom het thema dierenwelzijn? Dien je concept, plan of initiatief vóór 2 april 2019 via de website hetbesteideevanvarkensland.nl.

Vijf finaleplaatsen
De vijf meest kansrijke ideeën worden door een team van deskundigen geholpen bij het verder ontwikkelen van hun idee via een coachgesprek, een pitch-training en een Masterclass op woensdag 8 mei 2019 bij de Flierveldshoeve in Hengelo. Tijdens het eindevenement op dinsdagavond 28 mei 2019 in Ede presenteren de finalisten hun innovatieve visies via een pitch. De winnaar van Het Beste Idee van Varkensland 2019 krijgt een voucher om het idee tot verdere realisatie te brengen.

Landelijke uitrol
Het Beste Idee van Varkensland begon drie jaar geleden als een Overijssel initiatief, georganiseerd door Coöperatie VARKENSARTSEN en Veterinair Kenniscentrum Oost Nederland (VKON) uit Den Ham. Dankzij ondersteuning van LTO Noord, de POV, Kennispoort Regio Zwolle, Rabobank en de provincie Overijssel rolt ‘Het Beste Idee’ dit jaar voor het eerst landelijk uit.

Samenwerking VKON en Stimuland
Recentelijk heeft een kennismaking plaatsgevonden tussen VKON en Stimuland. Tijdens dit gesprek hebben beide organisaties het streven uitgesproken om de mogelijkheden te verkennen voor een intensievere samenwerking op het gebied van duurzame landbouw en veehouderij door samen projecten te ontwikkelen en uit te voeren die deze ambities bewerkstelligen. Als boeren of veehouders voorstellen of ideeën hebben, kunnen zij contact opnemen met de directeur van Stimuland Ingrid Jansen of senior projectmanager Riek van der Harst via ijansen@stimuland.nl of 06-46603592 of rvanderharst@stimuland.nl of 06-13488876. 


« Bekijk alle nieuwsberichten