Ondersteuning dorpsplannen

23 november 2016

Steeds vaker nemen dorpen, wijken en buurtschappen zelf de verantwoordelijkheid voor de toekomstige ontwikkeling van hun leefomgeving. Een waardevolle ontwikkeling waar Stimuland graag haar steentje aan bijdraagt. Dat doen we bijvoorbeeld gemeenschappen te ondersteunen en adviseren bij het opstellen van een toekomstbestendig en realistisch dorps- of toekomstplan. Hoe staat het met de plannen van uw dorp? Waar kunnen we u bij helpen?

Lopende trajecten
Op dit moment werken verschillende partijen in het dorp Windesheim aan het vertalen van een toekomstbeeld naar concrete acties op korte termijn. Zo wordt bijvoorbeeld onderzocht hoe het landgoed (nog) beter bij het dorp betrokken kan worden. Het dorp Balkbrug bewandelt een andere weg. Door het creëren van veel reuring, samenwerking en bekendheid heeft Balkbrug bouwstenen verzameld voor een gezamenlijke visie. Ook in Reutum zijn ze druk aan de slag met het bijstellen van haar toekomstvisie in het kader van ‘MijnDorp 2030’.

Hoe staat het met de plannen van uw dorp?
Stimuland biedt praktische ondersteuning, ervaring van elders en concreet advies. Als geen ander weten we dat maatwerk en streekeigenheid essentieel is in dit soort trajecten. Elk dorp moet immers het dorpsplan krijgen dat voor haar passend en werkbaar is. Wilt u ook aan de slag met het plan voor uw dorp? Wij denken graag mee. Bel met Renske de Man via  (0529) 47 81 80 of mail naar info@stimuland.nl.


« Bekijk alle nieuwsberichten