Ondernemershuis voor het Vechtdal: ook voor agrariërs in het Vechtdal

24 februari 2019

Het Ondernemershuis voor het Vechtdal heeft als doel vanuit een onafhankelijke positie ondernemers te helpen om de kansen, mogelijkheden en uitdagingen vanuit eigen kracht om te zetten in zakelijk succes. Het vergroten van het netwerk, kennis delen en samenwerken zijn de sleutels naar succesvol ondernemen. Voor de Agro & Food sector maakt het Ondernemershuis gebruik van de kennis, kunde en het netwerk van Harry Roetert en Hendry van Ittersum van Stimuland.

Inmiddels hebben vele agrarische ondernemers de weg weten te vinden naar het Ondernemershuis en zijn tal van bijeenkomsten georganiseerd. Ook dit jaar gaat het Ondernemershuis daar mee door.

Precisielandbouw
Harry Roetert vertelt: “Precisielandbouw is de toekomst. De mogelijkheden zijn eindeloos: dat kun je overal lezen. Maar hoe gaat dat nu in de praktijk? Wat is er nu al mogelijk en wat kun je ermee verdienen als akkerbouwer, maar ook als melkveehouder? Uit de vele reacties op de velddemonstratie vorig jaar blijkt dat dit onderwerp zeker leeft. Graag willen we daar dit jaar een vervolg aan geven. Daarom deze oproep: wilt u op uw eigen bedrijf een nieuwe techniek proberen / uittesten, meld u dan bij het Ondernemershuis, via harry@ondernemershuisvechtdal.nl. Wij helpen u graag verder met de juiste contacten en zo mogelijk financiële ondersteuning.”

Korte ketens – streekproducten
“Veel ondernemers starten met de afzet van eigen producten met als onderliggende reden om het heft zelf weer in handen te nemen op het gebied van product, prijs en rechtstreeks contact met de afnemer. Toch  vraagt doorontwikkeling van je eigen product ook weer om nieuwe samenwerkingen om de afzet te waarborgen”, aldus Hendry van Ittersum. Voor Hendry bij Stimuland kwam werken, had hij een eigen melkveebedrijf met nevenactiviteiten. Hij is dus ervaringsdeskundige en weet hier alles van. Met wie ga je dan samenwerken? Welke partners in de regio zijn dan voor de hand liggend? Het Ondernemershuis organiseert op 12 maart een symposium Agro & Food Vechtdal Overijssel: een event rondom het thema ‘Hoe organiseer ik mijn afzet?’ Deze dag gaan we op excursie naar de supermarkt en in gesprek met de eigenaar. In het middagprogramma diepen we met diverse specialisten het thema samenwerking en afzet verder uit. Heeft u belangstelling voor deze dag, meld u dan nu aan!

Het Ondernemershuis: onafhankelijk en kosteloos
Bij het Ondernemershuis staat u aan het roer. Voor het Ondernemershuis telt namelijk slechts één belang: uw succes als ondernemer. Het Ondernemershuis opereert zonder winstoogmerk. U krijgt er een eerlijk, onafhankelijk en transparant advies. Het Ondernemershuis werkt samen met een groot aantal lokale en regionale partners: kennispartners, commerciële partijen en overheden. Wij zijn blij dat we met onze uitgebreide kennis en contacten vanuit Stimuland ons steentje bij kunnen dragen aan het succes van het Ondernemershuis voor het Vechtdal. Net als wij, zetten de overige partners van het Ondernemershuis hun expertise, kennis en kunde in de meeste gevallen kosteloos voor u in.

Neem contact op
Heeft u ideeën voor andere bijeenkomsten of activiteiten of heeft u zelf innovatieve plannen? Mail of bel Harry Roetert of Hendry van Ittersum. Zij kunnen u kosteloos ondersteunen vanuit hun rol als adviseur van het Ondernemershuis voor het Vechtdal.

 

  Harry Roetert
      
   06 -13 48 91 10
   harry@ondernemershuisvechtdal.nl

  

 

  Hendry van Ittersum

  06 - 57 05 98 30
  hendry@ondernemershuisvechtdal.nl

 

 


« Bekijk alle nieuwsberichten