Nieuwe inzichten tijdens bijeenkomst over Digitale Dorpspleinen

24 mei 2016

Op 10 mei organiseerden wij samen met de gemeente Dalfsen en Coreon voor gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties en maatschappelijke organisaties een bijeenkomst over de ontwikkeling en mogelijkheden van Digitale Dorpspleinen. Sprekers van Coreon, Universiteit Twente en Saxion Hogeschool, Stimuland én een computerdocent zorgden voor nieuwe inzichten bij de aanwezigen.

Na de opening door onze directeur Wilco Pasman, deelde Philien Blok haar kennis en ervaring die ze tot nu toe als projectleider binnen het project Digitale Dorpspleinen heeft opgedaan. Aansluitend nam Daisy Vliegenthart-Goedhart, projectleider namens Coreon, de aanwezigen mee in de ontwikkelde dorpspleinen. Nadrukkelijk kwam daarbij de wens aan de orde om de koppeling met  zorgtechnologie voor de zorgvrager én de zorgverlener verder uit te diepen. Dit deel kwam tijdens de middag nog te weinig aan de orde en zal dan ook in een vervolg verdere uitgewerkt en gedeeld worden. Computerdocent Jan Dijkhof verschafte de aanwezigen na de pauze verrassende inzichten over het internetgebruik van senioren en deelde interessante informatie met betrekking tot de kansen, verschillen én valkuilen bij het stimuleren van het gebruik van internet binnen deze doelgroep. Rob Effing, lector aan de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool, sloot het officiële gedeelte van de bijeenkomst af met een onderhoudend betoog over Digitale Dorpspleinen & Gemeenschapsopbouw.

Meer weten?
Wilt u meer weten over wat een Digitaal Dorpsplein voor u kan betekenen? Of bent u benieuwd naar de presentaties die op 10 mei gegeven zijn? Bel dan met (0529) 47 81 80 of stuur een mail naar info@stimuland.nl


« Bekijk alle nieuwsberichten