Markvelde bouwt aan haar toekomst

28 mei 2018

In de gemeente Hof van Twente ligt de buurtschap Markvelde. Een actieve gemeenschap met een bruisend verenigingsleven. Vanwege de beperkte bevolkingsomvang moet de basisschool haar deuren sluiten. Aanleiding voor de inwoners om samen aan de slag te gaan om de leefbaarheid in de buurtschap te behouden. Maar wat bepaalt nou de leefbaarheid in Markvelde voor de inwoners? De mooie omgeving? De gezellige mensen? De activiteiten die georganiseerd worden?

Stimuland ondersteunt de buurtschap om dit te onderzoeken en een concreet plan van aanpak te maken. Hierbij wordt samen opgetrokken met de gemeenten Hof van Twente en Berkelland. Naast informatie ophalen via een enquête zijn de inwoners ook letterlijk gaan bouwen. In interactieve ‘huiskamersessies’ konden bewoners door middel van ‘lego serious play’ aan elkaar laten zien wat zij belangrijk vinden aan Markvelde. In een creatieve sfeer werden de mooiste bouwwerken gemaakt van lego, en uiteraard inhoudelijk toegelicht. Deze methodiek heeft voor veel nieuwe aanknopingspunten voor een leefbaar Markvelde gezorgd, nu en in de toekomst!

Meer weten?
Meer weten over de aanpak in Markvelde? Of wilt u met uw buurtschap of dorp ook aan de slag met de toekomst, maar weet u niet waar u moet beginnen? Neem contact op met Renske de Man via (0529) 47 81 80 of rdeman@stimuland.nl.

 


« Bekijk alle nieuwsberichten