Macht en mogelijkheden van media – 12 mei 2015

7 mei 2015

Op dinsdagavond 12 mei staat het thema ‘macht en mogelijkheden van media’ centraal. Journalist en schrijver Harrie Kiekebosch doet uit de doeken hoe je zorgt voor de juiste publiciteit via social media en de journalistiek. De avond is bedoeld voor lokale werkgroepen, bestuursleden van plaatselijk belangenorganisaties, dorpshuizen en sport- en cultuurverenigingen. Daarnaast zijn belangstellenden zoals raadsleden, ondernemers, ambtenaren en journalisten van harte welkom aan te schuiven en mee te praten. De bijeenkomst vindt plaats in MFA De Belte, Zwarteweg 24 in Nieuw Heeten en begint om 20.00 uur. Deelname is kosteloos. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@stimuland.nl.

Over de spreker
Sallander Harrie Kiekebosch is positief nieuwsgierig van aard. Dat heeft er toe bijgedragen dat hij de journalistiek is ingegaan. Intussen heeft hij jarenlang ervaring in de media opgedaan als journalist en als docent journalistiek bij Hogeschool Windesheim en Saxion. Tevens is hij oprichter van de nieuwssite Salland Centraal en auteur van het boek ‘Journalistiek van Nu’. Harrie geeft een kijkje in de keuken van media in de praktijk.

Programma
Aan bod komen vragen als:
- Typen media on- en offline in vogelvlucht
- Hamvraag: ‘hoe kom ik in de krant’? Volstaat een fatsoenlijk persbericht? Wat maakt een bericht nieuwswaardig?
- Wat drijft een journalist? Wat is zijn of haar belang? En wie betaalt de journalist?
- Wat zijn de gouden tips bij gebruik van social media?
- Ik overweeg een stuk in te sturen over onze wethouder, die niet doet wat was afgesproken en waar ik boos over ben. Zijn er vuistregels voor dit soort situaties?
- In journalistieke media: wie kiest wat er geplaatst wordt, hoe wordt dat besloten?
- Beter negatieve publiciteit dan geen publiciteit?
Daarbij is er volop ruimte voor eigen inbreng en vragen.

Organisatie
De bijeenkomst maakt deel uit van de cursus Burgerkracht in Overijssel, welke wordt georganiseerd door Stimuland en de Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen.


« Bekijk alle nieuwsberichten