Lokale initiatieven zijn een lust!

28 januari 2015

Lokale initiatieven zijn een lust! Dat concludeerden ambtenaren en professionals medio januari tijdens de netwerkbijeenkomst 'Lokale Initiatieven: Lust of Last?'. De wereld is volop in verandering en het is voor inwoners en organisaties wennen aan nieuwe rollen en verantwoordelijkheden. Samenwerking vanuit partnerschap lijkt een goede oplossing, en daar doen inwoners en organisaties steeds meer ervaring in op. 

Kansrijk
De zaal zat goed vol. Een teken dat het onderwerp erg leeft bij ambtenaren, professionals en experts die zich bewegen in het speelveld van lokale initiatieven in dorpen en stadswijken. Tijdens interactieve workshops over crowdfunding, professionalisering van lokale initiatieven en participatie in ruimtelijke projecten werd duidelijk welke kansen er liggen. “Er gebeurt zoveel moois in Overijssel zonder dat wij als overheden daar iets aan hebben bijgedragen. De beweging in die netwerksamenleving, waarbij mensen elkaar opzoeken en samen aan de slag gaan om kansen te verzilveren of problemen het hoofd te bieden, is fantastisch”, aldus Bert Boerman, gedeputeerde van de provincie Overijssel in het voorwoord van het speciaal voor deze bijeenkomst gemaakte naslagwerk. Dit naslagwerk, waarin (een deel van) de partijen die bij de bijeenkomst aanwezig waren zich presenteren, kunt u hier downloaden.

Slim samenwerken en kennis delen
Het aanbod aan ondersteuning is groot, alleen versnipperd en niet altijd te vinden. Vragen van inwoners komen daardoor niet altijd op de goede plek. Het is ook de uitdaging aan experts en professionals om kennis en ervaring te delen en samen te werken en kennis slim beschikbaar te maken. Een uitdaging die Stimuland graag aan wil gaan.

Meer weten?
Wilt u weten hoe u lokale initiatieven binnen uw gemeente verder brengt? We denken graag met u mee. Een telefoontje naar (0529) 47 81 80 of een mailtje naar info@stimuland.nl is voldoende. Wij overleggen graag met u wat wij voor u kunnen betekenen.


« Bekijk alle nieuwsberichten