Krachttoer Gelderland: op zoek naar de energie van jongeren

21 juni 2017

Op vrijdag 30 juni organiseert Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) een Krachttoer door Gelderland. Het belooft een interactieve dag te worden waarbij jonge initiatiefnemers vertellen  hoe zijn samenwerking creëren en voor reuring zorgen op het Gelderse platteland. We vertrekken om 9.30 uur uit Zutphen en zijn daar om 14.00 uur terug. Gaat u mee?

Hoe zetten bestuurders van verenigingen van plattelandsjongeren zich in voor hun vereniging? En wat maakt dat de activiteiten die zij organiseren belangrijk en relevant zijn? Op vrijdag 30 juni laten Plattelands Jongeren Gelderland en Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt zien wat hun leden, hun achterban, zo aanspreekt in het wonen op het Gelderse platteland. En hoe het jongerennetwerk zich inzet voor een leefbaar platteland.

Leren van elkaar en elkaar inspireren
Heeft u een krachtige visie en mening over de toekomst van uw regio of wilt u geïnspireerd worden door mooie initiatieven die er al in Gelderland zijn? Grijp de kans om in gesprek te gaan met gemeenten, de provincie, bestuurders van afdelingen én met jongeren over de toekomst van het platteland in Gelderland. Tijdens de Krachttoer komen de volgende initiatieven aan bod: Flophouse (Toldijk), Humsteefuif (Steenderen), De Steenoven (Hummelo) en de Stugge Veer Cross (Wichmond). Ook vertelt Suzanne Ruesink, voorzitter van GAJK, over de energie van jongeren en licht Mirjam Arends van PJG het vormen van een dorpsvisie met jongeren toe. Uiteraard is er in de bus, tijdens de lunch en bij de afsluitende borrel voldoende gelegenheid om te netwerken.

Meld u nog snel aan!
Gaat u mee? Meld u dan voor 26 juni aan bij Mirjam Arends (06-1348 8472 of mirjam.arends@pjgelderland.nl) of Ellen de Lange (06-10296187 of ellen.delange@pjgelderland.nl).

 

 


« Bekijk alle nieuwsberichten