Inspiratiebijeenkomst Digitale dorpen op 10 en 14 januari 2019

17 december 2018

Hoe kan moderne technologie helpen bij het leefbaar houden van het platteland en de dorpen in Overijssel? Daarover wil provincie Overijssel graag met jou en andere bewoners in gesprek. Kom naar de inspiratiebijeenkomst Digitale dorpen op 10 januari in Zwolle of op 14 januari in Enschede van 17.15 tot 20.00 uur. Een maaltijd is inbegrepen. Welke opgaven en kansen zie jij in jouw dorp? Inspireer anderen of laat je door hen inspireren!

Op veel plekken in Overijssel werken inwoners aan het leefbaar houden van hun dorp. Op allerlei manieren zetten dorpsbewoners de schouders eronder. Provincie Overijssel wil graag helpen om hierbij ook de mogelijkheden van het snelle internet te benutten. De kennis die Stimuland en zeven deelnemende gemeenten de afgelopen jaren opdeden tijdens het project Digitale Dorpspleinen komt hierbij goed van pas. Mensen die zorg of begeleiding nodig hebben, kunnen via een digitaal dorpsplein op een eenvoudige manier contact opnemen met familie, vrienden en zorgverleners. Digitale zorg kan via dit portaal verleend worden en de gemeente kan haar diensten er op aanbieden. Uit het project is gebleken dat veel dorpen geen nieuwe website willen. Wel zijn ze geïnteresseerd in de sociale en zorgfuncties die het digitale dorpsplein heeft.

Welke opgaven en kansen ziet u in uw dorp?
Digitalisering biedt grote kansen om de leefbaarheid en economie in de dorpen te versterken. Snel internet is inmiddels in bijna de hele provincie Overijssel beschikbaar. Hoe kunnen we dat inzetten om bij te dragen aan de opgaven die we in de toekomst voor ons zien? Kan internet helpen bij de bereikbaarheid van zorg in de toekomst? Of biedt moderne technologie mogelijkheden voor andere manieren van werken op het platteland? Over deze, en andere vragen, gaat provincie Overijssel graag met jou in gesprek. Tijdens de bijeenkomst zie je inspirerende voorbeelden over de mogelijkheden die digitalisering biedt. Welke opgaven en kansen zie jij in jouw dorp?

Meld je nu aan!
De bijeenkomsten in Zwolle en Enschede hebben hetzelfde programma, je kiest zelf de datum en locatie die jou het beste uitkomt. Wil je erbij zijn? Meld je dan snel nog even aan via socialekwaliteit@overijssel.nl en geef aan met hoeveel mensen je namens je dorp komt, op welke datum en of jullie wel of niet mee eten van 17.15 tot 17.45 uur. Voor het eind van het jaar ontvang je dan meer informatie en de exacte locatiegegevens. 


« Bekijk alle nieuwsberichten