Ingrid Jansen nieuwe directeur Stichting Stimuland

10 september 2018

Ingrid Jansen volgt Wilco Pasman op als directeur van Stimuland. De komst van Ingrid Jansen bevestigt de ambitie van Stimuland om in de komende jaren de vleugels wijder uit te slaan. Jansen brengt veel relevante kennis en ervaring en een groot netwerk in de politiek en de agrarische sector met zich mee, die uitstekend van pas komen bij het stimuleren, initiëren en bruggen bouwen.

Voorzitter Gert-Jan Oplaat: ’’Het bestuur is blij dat Ingrid Jansen voor ons heeft gekozen. Er zijn zoveel mogelijkheden en daar kunnen we Ingrid’s drive en doorzettingskracht goed gebruiken.”

De in Noord-Brabant geboren Jansen studeerde bestuurskunde aan de Universiteit in Leiden en de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze is tot 1 december voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), waar ze onlangs haar vertrek aankondigde. Tot eind mei was ze ook voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV). Eerder werkte Jansen als beleidsmedewerker voor de VVD-fractie in het Europees Parlement, als financial trainee op het Ministerie van Financiën en als senior beleidsmedewerker Financiën en Landbouw en Natuur voor de VVD-fractie in de Tweede Kamer.

Ingrid Jansen:” Het platteland kent meer dynamiek en innovatie dan menige stad. Hier ligt mijn hart en ik verwacht dat ik met mijn ervaring en inzet Stimuland en haar mensen weer een stap verder kan brengen. Ik zie volop kansen die nu nog niet worden benut of tussen wal en schip raken. Ik hoop mensen te verrassen met projecten die nu nog niet voor mogelijk worden gehouden.”

Ingrid Jansen


« Bekijk alle nieuwsberichten