Geld van VSBfonds en het Oranje Fonds voor mfa Lierderholthuis

11 september 2013

In aansluiting op het door Lierderholthuis opgestelde dorpsplan, ondersteunde Stimuland het dorp eerder dit jaar bij het opstellen van aanvragen voor een financiële bijdrage van het VSBfonds en het Oranje Fonds. Beide aanvragen resulteerden in een toekenning van in totaal € 80.000. En dat bedrag kunnen ze in Lierderholthuis prima gebruiken!


Giny Hoogeslag, projectmedewerker bij Stimuland, begeleidde vanuit het consortium Dorpsplanplus de totstandkoming van het dorpsplan van Lierderholthuis. Naar aanleiding van dit plan werd aan Stimuland gevraagd de aanvragen voor een financiële bijdrage van het VSBfonds en het Oranje Fonds te ondersteunen. Giny vertelt: “Zonder inhoud heb je natuurlijk geen aanvraag. De basis is in en door het dorp gelegd en is verwoord in het plan dat Lierderholthuis zelf opgesteld heeft. Wij hebben deze input gebruikt voor het goed onderbouwd opstellen van de aanvragen. Doordat we wat meer afstand kunnen nemen en toch betrokken zijn, kunnen we helpen om het onderliggende tot uitvoering te brengen, passend bij de doelstellingen van in dit geval het VSBfonds en het Oranje Fonds.” 

VSBfonds ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet, zich betrokken voelt en de kans heeft persoonlijk en maatschappelijk te groeien. Het fonds is actief op drie gebieden: Mens & Maatschappij voor sociale initiatieven die meedoen als doel hebben, Kunst & Cultuur voor plannen waardoor meer mensen kunnen genieten van kunst en cultureel erfgoed en Beurzen voor studenten die in het buitenland verder willen studeren of onderzoek doen. Het fonds steunt projecten met geld, kennis, ervaring en een professioneel netwerk.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.


« Bekijk alle nieuwsberichten