Effectiever werken met een training van het Huis van Burgerkracht

24 augustus 2015

Het begint weer te kriebelen bij de lokale initiatiefnemers en professionals. Na een welverdiende zomerstop gaan veel (bestuurs)activiteiten de komende weken weer van start. Een goed moment voor talentvolle en actieve lokale initiatiefnemers, plaatselijk belangen/dorpsraden en andere vrijwillige experts. Maar ook professionals bij gemeenten en organisaties, om zich te laten inspireren door een prachtig aanbod van trainingen en workshops die je helpen effectiever, efficiënter of met nog meer plezier te werken.
 
Strategisch richting geven aan je dorp
Denk bijvoorbeeld aan de training ‘Van werkgroep naar coöperatie’, waarin deelnemers inzicht krijgen in hoe een lokaal initiatief het best georganiseerd kan worden. Speciaal voor dorpsvertegenwoordigers als plaatselijk belangen en dorpsraden hebben we trainingen ontwikkeld over strategisch richting geven aan je dorp en het effectief organiseren van lokale structuren.
 
Lust of Last?
Voor de training ‘Lokale Initiatieven: Lust of Last?’, bedoeld voor ambtenaren en andere professionals is veel belangstelling. Deelnemers worden meegenomen in de wereld van lokale initiatieven en ervaren hoe je meer resultaat kan halen uit lokale samenwerking vanuit het eigen talent.

'Participeren kun je leren'
Raadsleden die verdieping wensen op hun rol in het aanjagen van lokaal initiatief, zijn op  vrijdag 11 september welkom bij de training ‘Participeren kun je leren!’, als vervolg op de burgerkrachtacademie die we dit voorjaar verzorgden.

Overzicht totale trainingsaanbod
Op www.huisvanburgerkracht.nl staat een overzicht van het totale trainingsoverzicht en meer informatie over de initiatiefnemers. De trainingen worden zo veel mogelijk in Vilsteren (kantoor Stimuland) gegeven en zijn op vaste tijden (van 19.00-22.00 uur). Het Huis van Burgerkracht zal gaan groeien: vrijwillige en professionele experts en ervaringsdeskundigen worden uitgedaagd om vanuit het Huis aanvullende trainingen te verzorgen.
 
Over Huis van Burgerkracht
Huis van Burgerkracht is een initiatief van Stimuland, samen met partners zoals Boocom cursus | training | opleiding, de Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen en de Sesamacademie. Op de site staat ook meer informatie over de achtergrond van het huis en de drive van partners: ‘We herkennen in elkaar de behoefte ons talent in te zetten en kennis te delen. We dagen iedereen die dit herkent uit om vragen te stellen: dan komt er vanzelf beweging.’


« Bekijk alle nieuwsberichten