Eerste training Huis van Burgerkracht groot succes!

29 juni 2015

“Wat is jouw verhaal?” Met deze vraag werden de deelnemers aan de training ‘Hallo, wij zijn het plaatselijk belang!’ uitgedaagd om elkaar in een minuut enthousiast te maken voor hun plaatselijk belang of dorpsraad. Er bleek nog veel te leren, want lokale belangenverenigingen blijken zoekende in hun rol en hoe hun werk en inzet op een aansprekende manier bij hun leden voor het voetlicht te brengen. Communicatiefilosoof Miranda Mulder en Margreet Hogenkamp van Stimuland zijn enthousiast: ‘Er is super veel talent aanwezig bij deze lokale bestuurders. Het is alleen wel zaak om ze te helpen focus aan te brengen, keuzes te maken en met een goed plan te komen’.

Tijdens de training gingen deelnemers aan de slag met het communicatieframe, een manier om hun boodschap en ambities eenvoudig scherp te krijgen. Hoezo ieder jaar weer een verplichte jaarvergadering voor leden? Met een bbq door en voor alle vrijwilligers in het dorp bereik je veel meer mensen!

Training gemist? Herkansing!
De training ‘Hallo, wij zijn het plaatselijk belang!’ wordt het komend jaar nog een keer gegeven en wel op maandagavond 12 oktober 2015.
Vanuit het Huis van Burgerkracht kunnen ambtenaren, bestuurders van plaatselijk belangen en verenigingen en raadsleden en/of wethouders zichzelf trainen op tal van andere onderwerpen die hun helpen om effectiever te werken en hun vaardigheden te vergroten of deskundigheid in te zetten.  

Geplande trainingen Huis van Burgerkracht
Vanuit het Huis van Burgerkracht worden veel verschillende trainingen georganiseerd. Kijk voor het meest actuele overzicht op www.huisvanburgerkracht.nl
Iedereen keer wanneer er data of nieuwe trainingen bekend zijn, wordt dit overzicht geactualiseerd.

Over het Huis van Burgerkracht
Het Huis van Burgerkracht is een initiatief van Stimuland. Het verbinden van de talenten, energie en acties van vrijwilligers, professionals en experts die zich inzetten voor het mooier maken van hun leefomgeving; dat is wat er in het Huis van Burgerkracht gebeurt. Het is dé plek voor het vergroten en delen van kennis, coaching en advies. Het Huis bestaat door de belangstelling van mensen om hun kennis en ervaring te vergroten en door professionals die dit graag willen faciliteren. Op dit moment werken we nauw samen met Boocom Training, Advies Coaching en de Communicatiefilosoof, maar dat worden er in de toekomst als het aan ons ligt zeker meer! Iedereen die samenwerking, sociale (meer)waarde, praktijkgerichtheid en de vraag en haar eigenaar centraal heeft staan, kan aansluiten. Kent of bent u zo iemand? Neem dan contact op met Margreet Hogenkamp via (0529) 47 81 80 of info@stimuland.nl.

 

 


« Bekijk alle nieuwsberichten