Durven, Delen, Denken en Doen: laat jouw 4D-makelaar je verder helpen!

29 oktober 2018

Stimuland is in oktober gestart met een nieuw project: Durven, Delen, Denken en Doen. Kortweg: 4D. Samen met een flink aantal lokale en regionale partners en de provincie Overijssel gaan we de komende jaren werken met een nieuwe aanpak om maatschappelijke initiatieven verder te helpen. Spannend, want de wijze waarop we dat gaan doen, hangt af van waar initiatiefnemers het meest behoefte hebben.

Het kan om allerlei maatschappelijke initiatieven gaan. Heb jij een goed idee voor je buurt, wijk, omgeving, dorp of stad? Een plan waardoor mensen bijvoorbeeld zelfstandig kunnen (blijven) leven, gezond gaan bewegen, of waarmee het noaberschap in jouw omgeving groter wordt? Het 4D-project helpt je graag verder op weg.

Wat houdt de 4D-aanpak in?
Met deze aanpak kunnen sociale initiatieven tot bloei komen en is er bovendien geld beschikbaar voor de initiatieven zelf. In de 4D-aanpak werkt Stimuland nauw samen met partners op het gebied van zorg, natuur, sport en cultuur. De aanpak richt zich op:

DURVEN:   Het wegnemen van koudwatervrees bij initiatiefnemers
DELEN: Het onderling in contact brengen van iniatitieven en het on- en offline borgen van kennis
DENKEN: Praktisch en 'verantwoord' reflecteren op initiatieven en ontdekken waar verbeteringen mogelijk zijn
DOEN: Zo concreet mogelijk helpen zodat de handen uit de mouwen kunnen

4D-makelaars
Uit ervaring blijkt dat initiatieven vooral behoefte hebben aan deskundigheid, netwerk, bekendheid en geld. Je krijgt dit vanaf nu laagdrempelig aangeboden via 4D-makelaars: iemand waarvan je het nummer in je mobiel hebt en die je kunt bellen als je een vraag hebt. Deze 4D-makelaars hebben de initiatieven in jouw regio en de rest van Overijssel in beeld en weten aan wie ze jou en je initiatief kunnen koppelen voor een nóg beter resultaat. Daarnaast kun je met andere initiatiefnemers deelnemen aan ontmoetingen die de 4D-makelaars samen met lokale partners en vakspecialisten organiseren: van één-op-één en informeel tot grote symposia, en van brainstorm tot trainingen op maat. En dat niet alleen: elke regio heeft een eigen budget om bijvoorbeeld initiatieven te helpen opstarten. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Vechtdal Karola Schröder | karola.schroder@planet.nl | 06-22496025

Noordoost-Twente
Juliëtte Huis in ‘t Veld | juliette.huisintveld@marb.nl | 06-15131502 

Zuidwest-Twente
Lidy Noorman | info@twentsenoabers.nl | 06-42453127Salland
Giny Hoogeslag | giny@dekrachtvansalland.nl | 06-13488937

Noordwest-Overijssel
Rienke Vedders-Dekker | r.vedders@zorgbelang-overijssel.nl | 06-51112652Jouw 4D-makelaar
In iedere regio is inmiddels een makelaar aan de slag. Zij zijn in de regio aan het werk en gaan naar de initiatieven toe. Maar natuurlijk kun je ook altijd rechtstreeks bellen met vragen en ideeën.

Meer weten?
Voor meer informatie over sociale kwaliteit in Overijsel, kijk je op www.overijssel.nl/thema's/sociaal. Wil je meer weten over de 4D-aanpak, neem dan contact op met de 4D-makelaar uit jouw regio of met Ed Wezenberg van Stimuland, (0529) 47 81 80 | ewezenberg@stimuland.nl.


« Bekijk alle nieuwsberichten