Dorpsplanplus feestelijk afgesloten

3 februari 2014

Gedeputeerde Bert Boerman kreeg vrijdag 31 januari het eindrapport van Dorpsplanplus (DOP+) overhandigd. Dit gebeurde tijdens een informele afsluitende bijeenkomst met DOP+ begeleiders in het Sportorant te Haarle.

In 2007 is de eerste start gemaakt met de DOP+ trajecten in Overijsselse dorpen en recent is het 70e en tevens laatste DOP+ traject ondertekend. Het consortium Dorpsplanplus, bestaande uit Het Oversticht, Landschap Overijssel, de Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen en Stimuland, heeft in totaal 44 trajecten begeleid.

Gedeputeerde Boerman bedankte alle DOP+ begeleiders voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van  dorpsinitiatieven: “Dorpsplanplus heeft binnen de pjmp-doelstellingen zogezegd ‘bijgedragen aan de sociale kwaliteit van Overijssel’. Initiatieven van inwoners staan centraal en dat omarmen wij als provincie. Daarnaast geeft de sterk veranderende verhouding tussen overheden en lokale initiatiefnemers ruimte voor andere manieren van ondersteuning. De consortiumpartijen gaan mee in deze ontwikkeling.” Overigens loopt de uitvoeringsbegeleiding  voor een deel van de dorpen nog door in 2014.


« Bekijk alle nieuwsberichten