Dorpsontwikkelingsplan belangrijke basis voor vitale dorpen

30 mei 2013

Vanuit het consortium Dorpsplanplus begeleiden Landschap Overijssel, de Overijsselse Vereniging voor Kleine Kernen (OVKK), Het Oversticht en Stimuland dorpen in Overijssel bij het opstellen en uitvoeren van een integrale, uitvoeringsgerichte en realistische dorpsagenda met uitvoeringsplan. Giny Hoogeslag tekende namens Stimuland voor de begeleiding van de plannen in Broekland, Laag Zuthem, Luttenberg en Mariënheem.


Het plan van Mariënheem zit inmiddels in de uitvoeringsfase. De andere drie plannen zijn weliswaar ook al klaar, maar worden deze zomer pas officieel ondertekend op 12 juni (Luttenberg), tijdens het 100-jarig bestaan van Broekland op 14 juni en nationale burendag op 21 september (Laag Zuthem).

Via de dorpsagenda met uitvoeringsplan, ook wel een dorpsontwikkelingsplan, leggen dorpen een belangrijke basis voor een vitaal, toekomstbestendig dorp. Bij het opstellen van het plan wordt gebruik gemaakt van de input van inwoners en lokale verenigingen, stichtingen en  belangenorganisaties. De dorpsagenda bevat de wensen en behoeften voor de komende jaren. Het uitvoeringsplan is een lijst van projecten die voortkomt uit de agenda. In het uitvoeringsplan staat een aanzet voor wie de verschillende projecten gaan uitvoeren, wat het kost, hoe de planning er voor de eerste vier jaar uitziet en hoe een en ander mogelijk gefinancierd kan worden.

De ondersteuning vanuit het consortium Dorpsplanplus wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Meer weten? Neem contact op met Giny Hoogeslag, (0529) 47 81 80. 


« Bekijk alle nieuwsberichten