Dorpen die digitaal plein willen kunnen meedoen aan project

4 maart 2014

Een digitaal dorpsplein is een op maat gemaakt dorpsplatform dat het mogelijk maakt om met één druk op de knop toegang te krijgen tot belangrijke lokale en/of persoonlijke informatie. Laagdrempelig en overzichtelijk, dus ook uitermate geschikt voor ouderen en mensen met een beperking. Overijsselse dorpen kunnen dit voorjaar aanhaken bij een gezamenlijke subsidieaanvraag.

Ilse Schoorlemmer uit Lemelerveld: "Wij zijn als pilot al gestart. Het digitale dorpsplein is een welkome aanvulling op onze bestaande dorpsnieuwssite. Deze was aan vernieuwing toe. Nu kunnen ze worden  gebundeld en interactief gemaakt. Ja, ik word hier echt blij van!”

Het digitale dorpsplein gaat dus verder dan een dorpswebsite; zo kan er naar keuze bijvoorbeeld een koppeling gemaakt worden met zorgverleners, lokale voorzieningen, thuistechnologie en het laagdrempelig organiseren van contact met familie en vrienden.

Meer weten?

Download de flyer of neem contact op met Stimuland, Philien Blok, T (0529) 47 81 80 | M 06 13 48 86 35 | E pblok@stimuland.nl

Uiterlijk 14 april 2014 willen we weten welke dorpen meedoen, waarbij de gemeente ook akkoord gaat. Er kunnen slechts 15 dorpen meedoen binnen dit project.


« Bekijk alle nieuwsberichten