Doe mee aan Energy Pitch 2016!

8 juni 2016

Heb je een lokaal energie initiatief dat plannen heeft om energie te besparen of op te wekken?  En kan jouw initiatief wel wat tips en nieuwe ideeën gebruiken? Meld je dan aan voor de Energy Pitch 2016! Het is een unieke kans om een paar stappen verder te komen met je eigen energie initiatief. Je krijgt professionele ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van je plannen door IM@Overijssel. Je leert een perfecte pitch te geven en je wordt geholpen bij de PR voor je initiatief. Ook initiatieven die al eerder hebben deelgenomen, kunnen dit keer weer meedoen met nieuwe plannen.

Initiatiefnemers die zich aanmelden moeten voldoen aan een aantal criteria. Dit jaar is daarbij de maatschappelijke bijdrage van het initiatief het belangrijkste criterium. Voorbeelden van deze maatschappelijke bijdrage zijn dat de plannen een stimulans vormen voor de regionale economie, gekoppeld zijn aan educatie of bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame projecten. Daarnaast zijn belangrijk:

  • Betrokkenheid: welke activiteiten heeft u ondernomen om de omgeving te betrekken? Is er een communicatie- en marketingstrategie? Wat is de organisatievorm?
  • Haalbaarheid: is er een indicatie van de kosten? Welke vergunningen zijn er nodig? En is het draagvlak haalbaar?
  • Routekaart: wat is uw ambitie en visie? Welke deelprojecten zijn er om het doel te bereiken?

 

Pitchen voor groot publiek
Uit alle deelnemende initiatiefnemers kiest de selectiecommissie uiteindelijk maximaal vier initiatieven die op donderdag 1 december 2016 hun plannen mogen pitchen voor groot publiek en professionele jury. Deze pitches vinden plaats in het Kulturhus in Borne. De winnaar krijgt (financiële) ondersteuning van de provincie Overijssel. 

Aanmelding
Lokale energie initiatieven kunnen zich tot 10 juni 2016 aanmelden voor de Energy Pitch. Aanmelding verloopt via Marlous Goeman van Natuur en Milieu Overijssel, (038) 425 09 66, goeman@natuurenmilieuoverijssel.nl. Ken je initiatieven voor wie de Energy Pitch mogelijk interessant is? Ook die gegevens zijn van harte welkom.


« Bekijk alle nieuwsberichten