Dag van het Dorpshuis

1 juli 2014

Wilt u uw dorpshuis in het zonnetje zetten? Dan is dit uw kans. Vanuit het Platform Dorpshuizen Nederland wordt op zaterdag 27 september 2014 namelijk de Dag van het Dorpshuis georganiseerd. Deze dag is gekoppeld aan Nationale Burendag, die op dezelfde dag wordt gehouden. Dat is niet voor niets; een dorpshuis speelt immers een belangrijke rol in de eigen buurt. Het Oranjefonds stelt een financiële bijdrage beschikbaar om activiteiten tijdens de Dag van het Dorpshuis te ondersteunen. Doe uw voordeel ermee! Op donderdagmiddag 25 september vindt bovendien een provinciale bijeenkomst rondom de Dag van het Dorpshuis plaats waar stilgestaan wordt bij het duurzaam exploiteren en de kansen vanuit de Wmo en de Decentralisaties. U bent van harte uitgenodigd.

Maak werk van de Dag van het Dorpshuis
Iedereen die op 27 september 2014 iets organiseert rondom het eigen dorpshuis, kan dat binnenkort op www.burendag.nl melden. Meld uw activiteit aan en profiteer van eventuele financiële ondersteuning vanuit het Oranjefonds. Kijk voor de voorwaarden op www.burendag.nl.

Provinciale bijeenkomst op 25 september as.
Op donderdagmiddag 25 september wordt in Gemeenschapscentrum Elckerlyc Luttenberg een provinciale bijeenkomst rondom de ‘Dag van het Dorpshuis’ plaatsvinden. Deze middag, georganiseerd door de OVKK en Stimuland, staat in het teken van de duurzame toekomst van dorpshuizen, mfa's en kulturhusen. Verschillende sprekers, waaronder gedeputeerde Bert Boerman, zullen ingaan op het duurzaam exploiteren en de kansen vanuit de Wmo en de Decentralisaties. Wij zien dit als een perfecte kans om de mogelijkheden van deze gemeenschapsvoorzieningen op één dag nog eens onder de aandacht te brengen van de lokale inwoners, de potentiële gebruikers en de gemeentelijke en provinciale politiek. U bent van harte uitgenodigd om deze middag aanwezig te zijn!

Meer weten
Wilt u meer weten over de Dag van het Dorpshuis en de bijeenkomst op 25 september? Neem contact op met Tom Jannink,  buurt- en dorpshuizenconsulent bij de OVKK via (06) 10 419 491 of tomjannink@ovkk.nl


« Bekijk alle nieuwsberichten