Column Annemarie Dubbink: een nieuwe baan bij Stimuland!

18 juni 2019

Je kent het wellicht als je langer ergens werkt. Je weet eigenlijk alles, er is geen vraag die je niet kan beantwoorden en ook binnen de organisatie is je niets onbekend. Maar dan start je bij je nieuwe werkgever. Je wordt uit je comfortzone getrokken en alles is nieuw. Je krijgt een overload aan informatie en stelt veel vragen. Je mailbox is nog leeg, je ontmoet onbekenden en komt voor nieuwe uitdagingen te staan. Dit alles zorgt voor frisse energie!

Mijn naam is Annemarie Dubbink en sinds maart ben ik gestart als senior projectmedewerker bij Stimuland. De belangrijkste beweegreden voor mij om bij Stimuland aan de slag te gaan is om bij te dragen aan een vitaal platteland en maatschappelijke waarde toe te voegen. En na een paar maandjes meegedraaid te hebben bij Stimuland, ben ik er wel achter dat je dit op heel veel manieren kunt doen!

Maatschappelijk vastgoed
Allereerst houd ik mij bezig met een opdracht op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Vanuit het Ervaringshus (een samenwerkingsverband van professionals met jarenlange ervaring op het gebied van maatschappelijk vastgoed waar Stimuland en de Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK) de dragende partijen van zijn) doen we onderzoek naar de feiten en cijfers van leegstaand en leegkomend maatschappelijk vastgoed in Overijssel. Aanleiding van dit onderzoek is de motie realisering wooneenheden in niet-commercieel vastgoed voor jong en oud. Met het onderzoek willen we in beeld brengen wat de kansen en risico’s met betrekking tot maatschappelijk vastgoed zijn.

Agrarische jongeren
Sinds maart ben ik ook projectcoördinator bij Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) en het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK). Vanuit deze rol ondersteun ik jongerenbesturen die zich met veel passie inzetten om hun doelen te verwezenlijken. Praktisch houdt dit in dat ik contacten heb met gemeenten, de provincie Gelderland, scholen en verschillende belangenorganisaties. Zo hebben we als GAJK afgelopen seizoen samengewerkt met het Zone.college. Samen met deze onderwijsinstelling hebben we jongeren meer kennis op laten doen over het thema kunstmestvrij boeren. Maar ik houd me bijvoorbeeld ook bezig met het versterken van lokale jongerenverenigingen. Onlangs organiseerden we bijvoorbeeld een workshop flyers maken en gaven jongeren daarmee handvatten hoe ze hun activiteiten goed op de kaart kunnen zetten. Maar ik houd mij onder andere ook bezig met social media en het up to date houden van de website. Lekker afwisselend werk dus. Geen dag is hetzelfde.

Maatschappelijke waarde toevoegen
Bij Stimuland voel ik me thuis. Ik zit er op mijn plek; Stimuland staat écht midden in de maatschappij. Of het nu gaat om het helpen van dorpen of wijken in het verbeteren van hun leef- en woonomgeving, het begeleiden van (agrarische) ondernemers of het ondersteunen van bestuurders en ambtenaren om voeding en draagvlak voor hun beleid te verbeteren: Stimuland doet het. We voegen écht maatschappelijke waarde toe. Dat is waar ik naar op zoek was. Ik leer weer veel nieuwe dingen. Weg met die automatische piloot! Elke situatie vraagt om maatwerk. Dat geeft me niet alleen enorm veel energie, ik word er ook erg blij van.  

Meer weten?
Wil je meer weten over de werkzaamheden van Annemarie of eens met haar sparren? Neem contact met haar op via 06 – 51 62 58 81 of adubbink@stimuland.nl.


« Bekijk alle nieuwsberichten