Buurthuis Witharen mede dankzij subsidie leefbare kleine kernen aangepast

27 november 2017

Gebouw Irene functioneert als het buurthuis van Witharen (gemeente Ommen). Vanuit de inwoners van het buurtschap is het plan ontstaan om Gebouw Irene aan te passen aan de eisen van deze tijd, waarbij het ruimte biedt aan activiteiten voor alle leeftijden. Zelfs de statuten zijn hiervoor aangepast. Naast een aantal praktische zaken op het gebied van toegankelijkheid, energie en internet is ook de doorvertaling gemaakt naar het aangezicht van dit beeldbepalende gebouw. 

Provinciale regeling ‘leefbare kleine kernen’
Denk bij het aanpassen van het aangezicht van het gebouw aan beplanting en bestrating. Door deze combinatie van aanpassingen bleek het mogelijk om een bijdrage te krijgen uit de provinciale regeling ‘leefbare kleine kernen’ van de provincie Overijssel. De aanvraag hiervoor is opgesteld en ingediend in samenwerking met de gemeente Ommen en ASK Overijssel. Naast de provincie dragen onder andere ook de gemeente Ommen, VSBfonds, Het Oranje Fonds en enkele kleinere fondsen bij aan het slagen van dit initiatief. Intussen wordt in Witharen hard gewerkt aan de uitvoering. Het bestuur organiseert in het voorjaar van 2018 een feestelijke opening.

Ook hulp nodig?
Heeft u een idee om de leefbaarheid te vergroten of wilt u ook subsidie aanvragen en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem contact op met Giny Hoogeslag via ghoogeslag@stimuland.nl of (0529) 47 81 80.


« Bekijk alle nieuwsberichten