Boeren met Zon opgericht

26 november 2015

Woensdag 25 november 2015 hebben Stichting Stimuland, Agro NRG B.V en Energiefonds Overijssel “Boeren met Zon” opgericht. In dit samenwerkingsverband helpen de drie partijen agrarische ondernemingen in Overijssel hun bedrijfsvoering verder te verduurzamen. Boeren met Zon biedt zonnepaneleninstallaties aan via een huurkoopregeling, waardoor agrariërs op laagdrempelige wijze zonne-energie kunnen opwekken.

Huurkoopregeling ontzorgt
Dankzij de huurkoopregeling hoeven agrarische ondernemingen geen aanspraak te doen op hun eigen vermogen of een bancaire lening. Omdat zij direct economisch eigenaar van de zonnepaneleninstallaties zullen zijn, kunnen ze gebruik maken van diverse fiscale stimuleringsregelingen. Daarnaast wordt het onderhoud, het beheer en de verzekering volledig door Boeren met Zon verzorgd, waardoor de agrarische ondernemer nergens meer omkijken naar heeft.

Voor nadere informatie:  www.boerenmetzon.nl

Management: Stichting Stimuland
Stimuland tekent voor het managementdeel van Boeren met Zon.

Aannemer: Agro-NRG 
Agro-NRG bv is een van de oudste en grootste leveranciers van zon-PV installaties in het land. Zij leveren en monteren jaarlijks ongeveer 15 megawatt (60.000 panelen) in binnen- en buitenland. Dit alleen met hoogwaardige Europese en Japanse componenten die rechtstreeks van producenten wordt ingekocht.

Financiering: Energiefonds Overijssel
Energiefonds Overijssel levert een financiële bijdrage aan Boeren met Zon door middel van een participatie en een lening. Energiefonds Overijssel financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van nieuwe energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.


« Bekijk alle nieuwsberichten